Головна Новини Суспільство Війна з Росією Стало відомо, чи мають ЗСУ зброю, якою можуть знищити ворожі ЗРК на кордоні с Харківщиною
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, чи мають ЗСУ зброю, якою можуть знищити ворожі ЗРК на кордоні с Харківщиною

Сили оборони вже мають зброю, якою можна завдавати ударів по території РФ і нищити ворога, відзначає військовий кореспондент Юрій Ігнат. Проте, за його словами, наразі немає політичної волі союзників

31 травня 2024, 12:03 comments1215
Поділіться публікацією:

Сили оборони України, безперечно, мають інформацію про те, звідки окупанти б’ють по Харкову, відзначив військовий кореспондент в Міноборони Юрій Ігнат. За його словами, мова йде передусім про позиції російських ЗРК у Білгородській області РФ.

Стало відомо, чи мають ЗСУ зброю, якою можуть знищити ворожі ЗРК на кордоні с Харківщиною

Юрій Ігнат

"Чи могли б ми їх знести навіть уже наявними на озброєнні ЗСУ інструментами? Очевидно, могли б, застосовуючи високоточну західну зброю – крилаті ракети, керовані авіабомби, РСЗВ і, звісно – ATACMS!"
— відзначив Ігнат і додав, що для цього потрібна колективна політична воля.

За його словами, із появою американських винищувачів F-16 в Україні та перших кроків на шляху до завоювання переваги в повітрі, це питання буде ще більш актуальним.

Як підкреслив Ігнат, сучасна зброя потрібна українцям для захисту від російського тероризму і її ефективного застосування.

"Звісно, ми дякуємо усім союзникам за допомогу, втім, наполягаємо на більшій рішучості та твердості у прийнятті доленосних для світу рішень, а особливо для українців!"
- підкреслив Ігнат.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що США, буцімто, таємно дали дозвіл Україні на те, щоб бити по території Росії. Мова нібито йде про те, що Сили оборони можуть завдавати ударів лише з території Харківської області.

Втім, у Пентагоні заявили, що міністерство оборони США, як і раніше, не дозволяє Україні завдавати ударів наданим США зброєю по цілях на території Росії. Україна має зосередитися на тактичних та оперативних цілях "у межах її кордонів".

Також у Пентагоні говорять, що вірить, що Україна може бути ефективною, зосередившись на тактичних та оперативних цілях, які безпосередньо впливають на конфлікт у межах її кордонів, а не на великих геополітичних цілях у Росії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини