Головна Новини Суспільство Війна з Росією Стало відомо, чи має намір Україна забрати собі захоплені на Курщині території
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, чи має намір Україна забрати собі захоплені на Курщині території

Західні журналісти повідомили, що операція ЗСУ у Курській області планувалася давно

9 серпня 2024, 18:46 comments1174
Поділіться публікацією:

Чотири українські механізовані та повітряно-десантні бригади залучені до військової операції на території Росії, повідомляє Financial Times. Зокрема, колишній міністр оборони України Андрій Загороднюк заявив виданню, що операцію ретельно планували з метою відволікання окупаційних сил від фронту та перехоплення ініціативи в бойових діях. Водночас, ця операція має на меті перенести війну на територію Росії та продемонструвати нездатність РФ захистити власні кордони.

Стало відомо, чи має намір Україна забрати собі захоплені на Курщині території

Бої в Курській області

Загороднюк наголосив, що українські військові, навчені західними інструкторами, успішно застосовують нову тактику загальновійськових операцій. Водночас, довго утримувати російську територію не планується. Як підкреслив колишній міністр, Україна не потрібна російська земля. За його словами прагнення інше, щоб Росія зазнала поразки на українських землях.

Разом з тим, Конрад Музика, військовий аналітик польської групи Rochan Consulting, зазначив, що Україні може вдасться покращити свої позиції, якщо вона змусить Росію перекинути сили з Донбасу. За його словами, присутність українських військ у Курській області може забезпечити Україні вигідніші умови для майбутніх переговорів.

Однак, Музика попереджає, що якщо українські війська будуть витіснені з території Росії без значних результатів і з великими втратами, це може негативно вплинути на авторитет українського військового керівництва. Він підкреслив: "Ця операція є зухвалою, і тут немає золотої середини."

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що на тлі успіху ЗСУ у Курській області в Україні висунули мирні вимоги до Росії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини