Головна Новини Суспільство Війна з Росією Стало відомо, чи буде хтось покараний за атаку на аеродром в Миргороді
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, чи буде хтось покараний за атаку на аеродром в Миргороді

Як вважає військовий Ігор Луценко, винних у тому, що росіяни зуміли знищити літаки на аеродромі у Миргороді, не знайдуть

2 липня 2024, 14:55 comments26014
Поділіться публікацією:

Вчорашній удар росіян по аеродрому у Миргороді є болючим нагадуванням про те, що у нас відсутня система військових інновацій, вважає військовий Ігор Луценко. На його думку, потрібна система, котра б дозволяла знаходити нові рішення і негайно їх впроваджувати у війську.

Стало відомо, чи буде хтось покараний за атаку на аеродром в Миргороді

Аеродром в Миргороді

Щодо технічної сторони трагедії у Миргороді, то, як каже військовий, літак-розвідник треба було побачити і збити. Це далеко не перший літак із системою зв’язку, працюючою на великій висоті (кілька км), яка дозволяє транслювати відео у режимі, близькому до реального часу. Є декілька нових рішень, котрі дозволяють подібні потоки даних виявляти.

"Є декілька розробок, котрі дозволяють збивати такі дрони без залучення класичних сил ППО. Дронами. Є колективи, на рахунку яких уже — десятки успішних уражень подібних розвідницьких дронів. Нарешті, є факт будівництва бетонних ангарів росіянами на своїх аеродромах. На щастя, поки що не на усіх. Така споруда здатна захистити від касетного Іскандера, принаймні примусити тратити ворога набагато більше ракет і зменшити обсяг наших втрат", — говорить Луценко.

За його словами, рішення, щоб протистояти подібним атакам, у нас уже є.

"Чому їх не впровадили? Та тому що система побудована так, що фактично у ній немає необхідної якості і кількості відповідальних за негайне впровадження необхідних інновацій! Винуватих не буде, розслідування їх не знайде. Тому що всією повнотою влади, необхідної для застосування нових видів озброєння і обладнання, володіє тільки головком, але він просто фізично не має шансу вникнути в усі проблеми. Є його заступник головкома по інноваціям, але його функціонал нині зводиться лише до вивчення інноваційних рішень. Ні бюджету, ні повноважень віддавати бойові накази по родам військ у нього немає, — говорить Луценко.

Окрім того, додає військовий, є роди військ (приміром, Повітряні сили чи артилерія), котрі кожен діють по своїх лекалах. Якщо поруч працюють групи ССО, котрі збивають ворожі дрони — то взаємодія з ними можлива хіба на низовому рівні за приватною ініціативою.

За його словами, щоб запровадити правило "Кожен аеродром має бути прикритий загоном ФПВ-пілотів з швидкісними висотними дронами-камікадзе", то треба декілька разів потрапити до головкома, переконати всю бюрократичну верхівку видати необхідні папери. Це шлях тяжкий, довгий і невдячний, тому ним не усі йдуть, якщо говорити м’яко.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що літаки на аеродромі в Миргороді можна було врятувати.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Сергій

сьогодні, 10:16

На мій погляд, винен командувач ВПС Олещук. Він повинен бути покараний, а вже він нехай реагує, карає своїх підлеглих і втілює комплекс заходів, щоб цього, в майбутньому, більше не було, у випадках (вже не вперше) з розвідувальними дорогами супротивника, які вільно гуляють нашим повітряним простором далеко від лінії фронту. Я вже мовчу про розташування нашої авіації на аеродромах і їх прикриття. А, що буде, коли, нарешті, надійдуть F16?!

Олег

3 липня 2024, 23:29

Тепер стає зрозуміло,чому американці не поспішають передавати нам F16 ,наши довбні зароблять їх за день

Микола

3 липня 2024, 17:31

2 години назад я розмістив тут свій коментар. Тепер його нема. Дивно?.. Не дуже...

Микола

3 липня 2024, 16:06

Чому на аеродромі у Миргороді взагалі базувалися літаки? Адже він надто близько до лінії зіткнення, тому по ньому й без коригування можна бити - каретою точно щось уразиш. Тим більше, що приблизно 3 місяці назад було завдано по аеродрому поблизу Дніпра. А те, що розслідування "винних не знайде" - то взагалі якась дикість . Адже військо - це надзвичайно структурована система з чітким розподілом обов'язків (розкрийте стройовий статут - все розписане від солдата до комполка; аналогічно й для вищого командування - від комбрига до Головкома).

Ігор

2 липня 2024, 14:39

Хитра тактика уникнення. Є командир летовища який повинен був вжити всіх заходів - все!


Новини