Стали відомі втрати України та Росії на війні: дані західної розвідки

Загальні втрати Росії та України на війні сягнули мільйона осіб.

Згідно з даними західної розвідки загальні втрати України та Росії за 2,5 роки війни сягнула приблизно одного мільйона осіб. Ця цифра включає вбити та поранених з обох сторін. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на The Wall Street Journal.

Американське видання вказує, що визначити точну кількість загиблих складно, адже Україна та Росія не публікують офіційні дані, але повідомляють про втрати противника. Західні розвідки ведуть власні підрахунки щодо втрат на війні в Україні.

Згідно з даними американської розвідки, Україна на початку 2024 року має втрати до 500 тисяч людей - серед них 80 тисяч загиблих та 400 тисяч поранених. Згідно з оцінкою західної розвідки втрати Росії становлять майже 600 тисяч, включно з 200 тисячами загиблих та 400 тисячами поранених.

Як вказує The Wall Street Journal, великі втрати Росії зумовлені погано навченими солдатами, яких кидають в наступ на сході України, а також у Курську область, щоб зупинити українське вторгнення. Однак, військовий конфлікт завдає суттєвішої шкоди Україні, яка має в чотири рази менше населення, ніж Росія.

Видання зазначає, що втрати обох сторін матимуть руйнівний та довгостроковий ефект для країн. Тому Путін неодноразово заявляв про необхідність збільшити населення Росії шляхом поглинання українців.

Нагадаємо, що 25 лютого 2024 року Володимир Зеленський заявив, що на війні в Україні загинула 31 тисяча українських військових. Росія офіційно востаннє називала кількість убитих у вересні 2022 року - 5 937 людей.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про українські та російські втрати техніки за місяць боїв у Курській області. Крім того, Зеленський озвучив російські втрати на Курщині.

Також "Коментарі" писали про втрати техніки України та Росії на Авдіївсько-Покровському напрямку.