Головна Новини Суспільство Війна з Росією Стали відомі подробиці загибелі українських військових в Курській області
commentss НОВИНИ Всі новини

Стали відомі подробиці загибелі українських військових в Курській області

Військовий Бунятов стверджує, що військові загинули на полі бою, а не в полоні

сьогодні, 11:24 comments2287
Поділіться публікацією:

Російські військові прорвали лінію української оборони в одному з населених пунктів на території Курської області, зайшли в тил та вступили у бій з групою українських операторів дронів. Під час цього запеклого протистояння українські захисники загинули, розповів мер Генічеська та доброволець 24-го окремого штурмового батальйону "Айдар" Станіслав Бунятов, відомий під позивним "Осман". Таким чином він спростував чутки про нібито добровільну здачу українських воїнів у полон.

Стали відомі подробиці загибелі українських військових в Курській області

Бої в Курській області

"Хлопці були в тилу, стався прорив, п*дари зайшли в їх лісосмугу з двох сторін, ніхто з пілотів добровільно не здався, пацани їб*шилися до останнього! Якби вони могли відійти, то відійшли би. Загинули дуже гідні бійці", — заявив "Осман".

Він також зазначив, що проект DeepState опублікував неточну інформацію, стверджуючи, що пілоти нібито здалися в полон росіянам. За словами Бунятова, українські воїни загинули під час бою, а не потрапили в полон.

Втім, уповноважений ВР з прав людини Дмитро Лубінець повідомив, що направив листи до Міжнародного комітету Червоного Хреста й ООН щодо ймовірного розстрілу росіянами українських військових.

"Такі дії є грубим порушенням Женевської конвенції про поводження з військовополоненими! Вкотре направив листи до ООН та МКЧХ щодо чергового злочину росіян. Ці дії не мають залишитися безкарними, і ворог повинен понести всю відповідальність. Росія – це країна-терорист, яка порушує всі правила та звичаї війни", — підкреслив омбудсмен.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що проект DeepState повідомив, що російські окупанти розстріляли 9 українських військових, які здалися в полон в Курській області.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини