Головна Новини Суспільство Війна з Росією Стали відомі подробиці загибелі тварин у зоопарку Нової Каховки
commentss НОВИНИ Всі новини

Стали відомі подробиці загибелі тварин у зоопарку Нової Каховки

Тварини зоопарку "Казкова діброва" в Новій Каховці загинули через катастрофічне затоплення, спричинене підривом Каховської ГЕС

6 червня 2023, 23:45 comments1752
Поділіться публікацією:

Керівники зоопарку "Казкова діброва" в Новій Каховці, яка контролюється окупантами, розповіли подробиці загибелі тварин. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на сторінку зоопарка в Фейсбук.

Стали відомі подробиці загибелі тварин у зоопарку Нової Каховки

Зоопарк "Казкова діброва" до затоплення

"Сьогодні вранці комплекс відпочинку "Казкова діброва" був повністю затоплений водою після підриву руськими Каховської ГЄС. Загинуло близько 300 тварин, яких наші новокаховчани знали і любили, — повідомляється на сторінці зоопарку. — Мавпочки Анфіса і Чарлік, поні Малиш, віслюк Ося, єноти Мішка, Льоля, Динька, попуга жако Вєня, ворон Рома, бабаки, камерунські кози, вівці, папуги, морськи свинки, фретки і багато інших наших маленьких улюбленців. Врятувалися тільки пара лебедів і качки. Маленьке пташеня лебедів, що народився тільки 5 днів тому, також загинув. Вже о 6 ранку, коли прийшли робітники Діброви, все було затоплено водою. Ми цілий рік намагалися врятувати тварин. Тварини були заблоковані у парку. Парк було заміновано, всі дороги перекриті, евакуація тварин була неможливою. Рік назад ми всі гуртом збирали кошти, щоб закупити корма на рік. Допомагали фермери, підприємці,  а також багато людей приносили овочі і пересилали гроші на допомогу тваринам. Діброва пережила жахливу зиму без світла і опалення. Валентина забрала до себе додому всіх теплолюбивих тваринок (більше 60). Всі тварини вижили до весни, а потім повернулися назад у Діброву. 2 робітників Діброви кожного дня під обстрілами ризикуючи своїм життям ходили в зоопарк, щоб годувати і доглядати за тваринами... А сьогодні Казкова Діброва, улюблене місто відпочинку мешканців і гостей Нової Каховки, було знищено окупантами. Це страшне горе, страшний біль. Дякую всім, хто відгукнувся на нашу біду. Але допомога нам вже не потрібна. Нехай "Казкова діброва" залишається в нашій пам'яті, як казковий куточок нашого рідного міста".

Згодом на сторінці зоопарку з'явилося ще одне повідомлення:

"Мені повідомили новину: наше лебедятко вижило! Люди бачили, що воно плаває разом з батьками. Можливо, що деяким тваринам вдалося врятуватися. Велике прохання до людей з Нової Каховки: якщо Ви побачите якусь Дібровську тваринку, то прихистіть її. Якщо Вам немає де прихистити, то напишіть мені, ми її заберемо. Дякую всім за підтримку!".

Росіяни, зокрема інформаційне агентство ТАСС, коментуючи цю подію, не знайшли нічого кращого, чим просто заперечити існування зоопарку в Новій Каховці.

Тим часом, експерти підрахували економічні наслідки підриву Каховської ГЕС. 

Пригожин висміяв Шойгу.

А в США помер один з найбільших шпигунів, який працював на Росію. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини