Головна Новини Суспільство Війна з Росією Стали відомі плани окупантів на осінь: куди планують іти і які території захоплювати
commentss НОВИНИ Всі новини

Стали відомі плани окупантів на осінь: куди планують іти і які території захоплювати

Російські окупанти ставлять перед собою три завдання, які хочуть виконати протягом осені

сьогодні, 09:59
Поділіться публікацією:

Як відзначив військовий оглядач групи "Інформаційний спротив" Костянтин Машовець, перед командуванням ворога, в рамках завершення літньо-осінньої кампанії й підготовкою осінньо-зимової, стоїть три основних завдання оперативного масштабу, на різних операційних напрямках, які, власне, й будуть визначати загальний перебіг війни протягом кількох найближчих місяців.

Стали відомі плани окупантів на осінь: куди планують іти і які території захоплювати

Окупанти

На думку експерта, ворог буде активно діяти на Курському напрямку, Донецькому та на південному або приазовському. При цьому, додає експерт, на всіх трьох напрямках противнику, так чи інакше, доведеться вирішувати різнопланові завдання оперативного масштабу.

"На Курському та Бєлгородскому, де події розвиваються, очевидно, м'яко кажучи, "не за планами" російського командування, йому доведеться вирішувати цілу низку оперативно-тактичних завдань у смузі дії свого угрупування військ "Сєвєр", пов'язаних із проведенням, як оборонних, так й наступальних дій. У цьому сенсі, дії противника на Куп'янському напрямку, сенсом яких є вихід на бар’єрний рубіж по р.Оскіл, очевидно, носять додатковий характер", — говорить Машовець.

Разом з тим, каже експерт, на донецькому напрямку ворог буде прагнути просунутись максимально західніше та північно-західніше. В першу чергу, у напрямку Покровськ — Павлоград, у бік Краматорсько-Слов'янської агломерації й вийти на стик Запорізької, Дніпропетровської та Донецької областей в районі селища Темирівка, аби створити реальні умови для досягнення єдиної чітко позначеної кремлем військо-політичної цілі цієї війни — виходу на адміністративні межі Донецької та Луганської областей.

Щодо південної операційної зони, то, очевидно, командування противника буде прагнути, утримати лівий берег річки Дніпро, як у її дельті, так й безпосередньо на Запорізькому напрямку.

"Одночасно, намагаючись досягнути оперативних результатів у смугах УВ "Восток" та "Юг", які б повністю виключали, навіть, теоретичну можливість організації та проведення ЗСУ у майбутньому будь-яких наступальних дій у бік Бердянська та Маріуполя", — додав експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що ситуація на фронті напружена, готується вихід Сил оборони із Вугледару.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини