Головна Новини Суспільство Війна з Росією Стала відома стратегія ЗСУ в Курській області: до чого змушують росіян
commentss НОВИНИ Всі новини

Стала відома стратегія ЗСУ в Курській області: до чого змушують росіян

ЗСУ невеликою кількістю військових через постійні маневри змушує росіян тримати в Курській області значні сили

сьогодні, 11:35
Поділіться публікацією:

Курська операція, яку проводять Сили оборони України, є одним із ключових елементів у плані перемоги, розробленому президентом Володимиром Зеленським. Її стратегічна важливість очевидна: уже зараз вона змусила Росію перекидати додаткові сили на цей напрямок. Водночас українським військовим вдається утримувати там позиції, діючи порівняно невеликими силами, заявив в ефірі Freedom військовий експерт Олексій Гетьман.

Стала відома стратегія ЗСУ в Курській області: до чого змушують росіян

Бої в Курській області

За його словами, росіяни змушені були відтягнути на Курський напрямок значні сили: від 30 до 100 тисяч військових. Це близько трьох дивізій, які перекинули туди, аби впоратися з нашими військами, додав експерт.

Гетьман пояснив, що саме це завдання було ключовим у рамках Курської операції.

"Ми не триматимемо там так оборону, як ми тримаємо на Покровському, Курахівському чи Вугледарському напрямку. Ми маневруватимемо. Це означає, що небагато наших військ зможе змусити росіян тримати там велику кількість, до трьох дивізій, військ. А де брати ці війська? Можливості додаткової мобілізації росіяни не мають. Усі вже знають, що вони можуть мобілізувати за місяць від 25 до 40 тис. І ще десь 60 тис., тобто, по суті, двомісячну норму мобілізації, треба десь взяти… Тому іншого виходу немає, як знімати їх із фронту. Звідки їх зніматимуть? З різних ділянок фронту. Я не думаю, що зніматиметься по одній людині з кожного відділення. Зніматиметься готовий підрозділ, бо й так “солянка” серйозна на Курському напрямку в російських військах”, — зазначив експерт.

Гетьман також нагадав, що ворог змушений був відправити на Курський напрямок навіть морську піхоту – близько 1,5 тисячі військовослужбовців із авіаносця "Адмірал Кузнєцов", який зараз перебуває на ремонті.

Аналітик висловив думку, що Росія навряд чи перекидатиме сили з "гарячих" напрямків у Донецькій області, але через необхідність посилення в районі Курська не зможе значно зміцнити свої позиції на Донеччині. За його словами, існує інформація, що війська, які мали бути направлені як резерв на Покровський напрямок, перенаправили на Курський напрямок.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Путіну до дня народження хотіли подарувати звільнення Курської області, втім з цим наміром у росіян нічого не виходить.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини