Головна Новини Суспільство Війна з Росією Стала відома країна, яка організує зустріч для обговорення миру в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Стала відома країна, яка організує зустріч для обговорення миру в Україні

Мальта погодилася організувати обговорення на запит Офісу президента

20 жовтня 2023, 14:02
Поділіться публікацією:

Мальта ухвалила запит Офісу президента України на проведення зустрічі "Формула миру в Україні". Захід має відбутися 28 та 29 жовтня. Як передає портал "Коментарі", про це пише "Times of Malta" з посиланням на Міністерство закордонних та європейських справ країни.

Стала відома країна, яка організує зустріч для обговорення миру в Україні

Мирні переговори у Мальті. Фото з відкритих джерел

"Міністерству закордонних та європейських справ було легко сказати "так", — йдеться у повідомленні міністерства.

Наголошується, що Мальта підтримує Україну на шляху до миру, займаючи принципову позицію на різноманітних багатосторонніх форумах, а також надаючи гуманітарну допомогу.

"Проведення наступного тижня переговорів щодо формули миру на Мальті є найбільш конкретною підтримкою, яку така країна, як Мальта, може надати для того, щоб Україна залишалася високо на міжнародному порядку денному", — сказав міністр закордонних справ Ян Борг.

Переговори на Мальті продовжаться роботою, яка вже відбулася в Копенгагені та в Джидді влітку цього року. Борг заявив, що його міністерство залишатиметься відданим дипломатичним контактам на підтримку зусиль України щодо досягнення миру в межах її міжнародно визнаних кордонів.

Міністр також зазначив, що працюватиме для забезпечення якнайширшої міжнародної підтримки мирної формули президента Володимира Зеленського, представленої G20 15 листопада 2022 року. МЗС Мальти сподівається, що переговори посилюватимуть імпульс для створення більшої та ширшої підтримки мирних зусиль.

Також читайте на порталі "Коментарі" — Джо Байден проведе переговори з лідерами ЄС у Вашингтоні: що говоритимуть про Україну.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини