Головна Новини Суспільство Війна з Росією США схвалили передачу F-16 Україні одразу від двох країн: чому це важливо
commentss НОВИНИ Всі новини

США схвалили передачу F-16 Україні одразу від двох країн: чому це важливо

За інформацією Reuters, США схвалили передачу F-16 Україні від Данії та Нідерландів

18 серпня 2023, 07:35
Поділіться публікацією:

Як тільки українські пілоти закінчать курс навчання на західних винищувачах F-16, літаки Данії та Нідерландів можуть бути відправлені в Україну. Сполучені Штати дали свою згоду на відправку винищувачів F-16 до України. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Reuters".

США схвалили передачу F-16 Україні одразу від двох країн: чому це важливо

Винищувач F-16. Фото: з відкритих джерел

У матеріалі йдеться, що Вашингтон дав Данії та Нідерландам офіційні запевнення в тому, що Сполучені Штати прискорять схвалення всіх необхідних формальностей для передачі F-16 Україні, як тільки завершиться навчання українських пілотів.

Повідомляється, що Данія та Нідерланди нещодавно запросили ці гарантії. За словами неназваного американського чиновника, держсекретар Ентоні Блінкен надіслав листи своїм колегам із Данії та Нідерландів, запевнивши їх у тому, що запити будуть схвалені.

"Я пишу, щоб висловити повну підтримку Сполучених Штатів як у передачі Україні винищувачів F-16, так і у навчанні українських пілотів кваліфікованими інструкторами F-16", — йдеться у листі Блінкена двом офіційним особам.

"Дуже важливо, щоб Україна могла захистити себе від російської агресії та порушення її суверенітету. Передача літаків дозволить Україні повною мірою скористатися своїми новими можливостями, як тільки перша група пілотів завершить навчання", — зазначив Блінкен.

Позиція США дуже важлива, тому що історія з поставками західних винищувачів Україні, а також навчання українських пілотів на літаках F-16 не перестає дивувати. Начебто українські пілоти вже скоро мають розпочати навчання на винищувачах F-16. При цьому для передачі Україні літаків потрібне окреме рішення, якого на сьогоднішній день немає. Таку заяву зробив генсек НАТО Єнс Столтенберг. І тепер після сигналу з Вашингтона може бути процес піде набагато швидше.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини