США пояснили, чому просять Київ не бити по російських НПЗ: пропонують альтернативу

Глава Пентагону Ллойд Остін порадив Україні атакувати інші цілі замість НПЗ

Міністр оборони Сполучених Штатів Америки Ллойд Остін вважає, що українські удари по російським НПЗ можуть мати наслідки для світової ситуації у сфері енергетики. Нашій країні нібито "вигідніше" атакувати інші цілі. Як передає портал "Коментарі", заяву глави Пентагону наводить Bloomberg.

"Ці удари (Ред. - по російських НПЗ) можуть мати наслідки для світової енергетичної ситуації. Україні вигідніше атакувати тактичні та оперативні цілі, які можуть безпосередньо вплинути на поточну боротьбу", - заявив Остін під час засідання комітету Сенату у справах збройних сил.

Таку заяву одразу розкритикував сенатор-республіканець Майк Коттон. За його словами, адміністрація президента США Джо Байдена перешкоджає активним діям України з політичних причин.

"Мені здається, що адміністрація Байдена не хоче, щоб ціни на бензин зростали за рік виборів", - сказав сенатор.

Читайте також на порталі "Коментарі" - настав час визнати: у Пентагоні розповіли, що передали Україні перед ударами по російських НПЗ.

Також видання "Коментарі" повідомляло – представник Держдепартаменту США Метью Міллер офіційно заявив, що Штати не заохочують українські сили завдавати ударів поза власними кордонами. Тим самим фактично підтвердив інформацію, що Вашингтон просив Київ припинити атаки проти російських нафтопереробних заводів (НПЗ). Чим зумовлена така позиція Адміністрації Байдена, за логікою якої Росія може бити по нам зі своєї території, а ми по ній – ні? Видання "Коментарі" із цим питанням звернулося до експертів.

Раніше "Коментарі" інформували – чому Росії не вдається відремонтувати пошкоджені НПЗ: ЗМІ дізналися про причину.