Головна Новини Суспільство Війна з Росією США посміхаються: експерт пояснив, чому заяви про ядерну зброю не сприймають всерйоз
commentss НОВИНИ Всі новини

США посміхаються: експерт пояснив, чому заяви про ядерну зброю не сприймають всерйоз

Чи готова Україна до ядерного статусу: Микола Мельник про заяви Зеленського

сьогодні, 16:28
Поділіться публікацією:

Заяви президента Володимира Зеленського про можливий ядерний статус України викликали неоднозначну реакцію у західних політичних колах, де переважно відреагували зі скепсисом та посмішками. Про це заявив політичний експерт Микола Мельник, зазначивши, що Україна на сьогодні фізично не готова реалізувати таку ініціативу через суттєву деградацію військово-промислового комплексу.

США посміхаються: експерт пояснив, чому заяви про ядерну зброю не сприймають всерйоз

Експерти сумніваються в спроможності України стати ядерною державою

За словами Мельника, протягом останніх десятиліть український ВПК перебував у стані занепаду. Як приклад він наводить той факт, що держава не змогла побудувати навіть патронний завод, не кажучи вже про виробництво складних ядерних технологій. Окрім втрати технічних можливостей, країна також зіткнулася з відтоком висококваліфікованих спеціалістів, які переважно виїжджають за кордон.

"З таким самим успіхом можна було б сказати, що ми готуємось стати державою без корупції.Ну є речі в які навіть українці не вірять, і не треба вважати, що в США дурніші за мешканців Урядового кварталу", – підкреслив експерт.

Мельник також відзначив важливість реформ у тилу та проведення ефективної мобілізації, без яких, на його думку, українська держава не зможе досягти стійкості та довіри з боку міжнародної спільноти. Експерт вважає, що без серйозних кроків у цьому напрямку говорити про ядерний статус України – це лише політичні заяви, які не підкріплені реальними можливостями.

"Поки не припинеться празне життя тилу, і не буде проведена нормальна мобілізація — ніхто не повірить в ефективність українського державного механізму. Бо якщо держава не готова вчиняти не популярні дії з метою самозбереження, то про що взагалі можна говорити. Яка ядерна зброя?" – додав Мельник.

Щодо перспектив підтримки України з боку США, Мельник зазначив, що сподівання на те, що американські політики більше уваги приділятимуть Україні в період передвиборчої кампанії, є марними. Зараз у Сполучених Штатах більше акцентується на внутрішній боротьбі та політичних конфліктах, ніж на проблемах міжнародної арени.

"Ну а розрахунок на те, що американські політики стануть більш чутливими до теми України до Дня виборів Президента США — це дурість. Тут вже пішла в хід чорнуха усіх рівнів, і американський виборець з політиками захопленні гівнометанням, а не проблемами Українців", – пояснив експерт.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини