Головна Новини Суспільство Війна з Росією США перевели кілька баз в Європі у підвищену готовність: яка причина
commentss НОВИНИ Всі новини

США перевели кілька баз в Європі у підвищену готовність: яка причина

Один із чиновників, який перебуває на одній з баз в Європі, сказав, що вони не бачили такого рівня загрози «принаймні 10 років»

30 червня 2024, 21:51
Поділіться публікацією:

Кілька американських військових баз в Європі перевели у стан підвищеної готовності через загрозу терористичних атак на військовий персонал чи об'єкти США. Про це повідомляє американський телеканал CNN.

США перевели кілька баз в Європі у підвищену готовність: яка причина

Військові бази США у Європі (фото з відкритих джерел)

 Ситуація з підвищенням готовності американських військових баз в Європі до статусу "Чарлі" свідчить про серйозні обґрунтовані загрози терористичних атак або інших надзвичайних подій. Цей статус вводиться в разі отримання інформації про можливу загрозу для персоналу чи об'єктів США.

Штаб-квартира Європейського командування США в Штутгарті теж знаходиться серед баз, які перебувають у підвищеній готовності. Це свідчить про серйозне ставлення до потенційної загрози і надзвичайності ситуації. Один з американських чиновників, який був на одній з баз, відзначив, що такого рівня загрози вони не спостерігали протягом останніх 10 років, що свідчить про активність потенційної загрози.

Представник Європейського командування США Ден Дей підтвердив, що командування постійно оцінює безпекові загрози і вживає додаткові заходи для забезпечення безпеки персоналу. Він також зауважив, що з міркувань безпеки не може коментувати конкретні заходи, але підкреслив, що вони залишаються пильними.

 "У рамках цих зусиль ми часто вживаємо додаткових заходів для забезпечення безпеки наших співробітників. З міркувань оперативної безпеки ми не будемо вдаватися до конкретних заходів, але залишаємось пильними", – зазначив він.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що у Сирії військову базу США атакували дронамиУ Сирії обстріляли військову базу Сполучених Штатів Америки. Про це повідомляє видання CNN, посилаючись на джерела в Пентагоні. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини