Головна Новини Суспільство Війна з Росією США перекинуть в Україну десятки військових: що відомо про нові плани Пентагону
commentss НОВИНИ Всі новини

США перекинуть в Україну десятки військових: що відомо про нові плани Пентагону

Новий американський контингент допомагатиме українським військовим, пише видання Politico

22 квітня 2024, 20:15
Поділіться публікацією:

У Вашингтоні  розглядають  можливість відправлення  додаткових військових радників  до  Офісу оборонного співробітництва при посольстві в Києві (ODC).

США перекинуть в Україну десятки військових: що відомо про нові плани Пентагону

Пентагон (фото з відкритих джерел)

Як інформує  Politico,  посилаючись  на співробітника Пентагону Пета Райдера та інших  американських  чиновників, радники не братимуть участі в  бойових завданнях, вони сконцентруються на консультаціях українського уряду та військових.

Зазначають, що ODC укомплектовано   тільки персоналом міністерства оборони, він – частина американського посольства та  підпорядкований керівнику місії, але з міркувань безпеки, представники Пентагону не уточняють їх кількість в складі посольства.

Як стверджують американські чиновники і джерела, обізнані  з планами Пентагону,  члени додаткового контингенту підтримуватимуть  логістику та нагляд за американським озброєнням, яке Сполучені Штати  відправляють в Україну.  

При цьому,  два американські чиновники  повідомили, що може йтись про контингент, який нараховуватиме  до 60 військових радників.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Росія буде намагатися зірвати поставки допомоги від США. Як відзначив Олександр Коваленко, Росія регулярно намагається зірвати поставки західної допомоги в Україну, зокрема, під її пильною увагою знаходяться логістичні маршрути.

Експерт нагадав, що неодноразово були випадки, коли російських шпигунів чи агентів ворожої розвідки затримували силові структури. За його словами, саме ці вороги планували різні терористичні акти, і хоча вони такі і не відбулися, країна-агресор вдало працює в цьому напрямі. Окрім того, як вважає Коваленко, Російська Федерація може не тільки фізично перешкоджати поставкам західної зброї, а й застосовувати інші методи.  
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

22 квітня 2024, 19:59

Консультувати треба не уряд, він нічого не вирішує. Консультувати треба пОПу з Єрмаком, там фактична влада.


Новини