Головна Новини Суспільство Війна з Росією США і Німеччина готові віддати РФ частину територій України. Роблять кроки, щоб змусити до цього Київ
commentss НОВИНИ Всі новини

США і Німеччина готові віддати РФ частину територій України. Роблять кроки, щоб змусити до цього Київ

Для США і Німеччини перемогу України у війні з РФ – це повернення територій, захоплених після 2022 року. При цьому РФ може залишити собі Крим і Донбас. Щоб змусити Київ піти на такі переговори, вони зволікають із наданням допомоги

9 квітня 2024, 14:50 comments7441
Поділіться публікацією:

Як підкреслив у Фейсбуці політолог Олександр Кочетков, вже всі помітили, що серед західних партнерів сформувалися дві течії. Так, за його словами, США і Німеччина вважають, що з прийомом України до НАТО поспішати не треба, а краще взагалі не приймати, бо може статися щось лихе. А от Велика Британія І Франція спільно підтримують вступ України у НАТО, коли це буде можливим, тобто, це все одно не скоро.

США і Німеччина готові віддати РФ частину територій України. Роблять кроки, щоб змусити до цього Київ

Байден і Шольц

Окрім того, підкреслює експерт, є також розбіжності і у визначенні переможної цілі війни. За його спостереженнями, для широкого загалу у вжитку дві словесні конструкції. Штати і Німеччина повторюють, що не можна допустити поразки України. Свіжий тандем Великої Британії і Франції наполягає, що Україна має перемогти.

За словами експерта, Німеччина схиляється, що непоразка України — це якщо Росія залишить за собою Крим та Донбас, а з інших захоплених після 2022 року територій вона прибереться. Це близько до "плану Трампа", від якого він поки що відхрещується, і, мабуть, саме цей підхід Олаф Шольц має намір обговорити з Сі Цзіньпіном на наступному тижні.

"Франко-британський тандем, Британія, перш за все, вважає, що Донбас і Крим — це забагато для агресора і правильніше залишити йому лише Крим, але і той у якесь тимчасове користування, допоки не вмре Путін, а потім повинна розпочатися процедура повернення півострова Україні — щось на зразок повернення Гонконгу до Китаю"
, — підкреслив Кочетков.

Відповідно, за його словами, британці і французи, у яких свої рахунки до Росії, підтримують постачання Україні стільки зброї і фінансів, щоб ЗСУ могли наступати і звільняти окуповані території.

"А Штати і ті, хто сповідує їх підхід (таких, на жаль, більшість), вважають, що підтримку Україні треба надавати обмежено і дозовано, щоб вона поступово, контрольовано відкочувалася на фронті. Аж поки її керівництво не дозріє до початку перемовин"
, — підкреслив експерт.

За його словами, проблема в тому, що Британія і Франція самостійно не потягнуть обсяг допомоги України, який необхідний для реалізації їх відносно прийнятного підходу. А от США і Німеччина здатні це зробити, але й досі не хочуть остаточно псувати відносини з Кремлем.

При цьому політолог звернув увагу на те, що президент Володимир Зеленський публічно дещо пом'якшив свою непримиренну риторику відносно переговорів з Росією і зараз припускає їх можливість після звільнення окупованих після 2022 року територій.

Звісно, все це обговорюється з Китаєм, чиї відносини з Росією стають все більш схожими на стосунки сюзерена і васала. Відповідно, підкреслює Кочетков, Китай вважає Україну зоною виключних інтересів Росії.

"Але його дратує, що війна затягується, і США та Європа змушені витрачати свої гроші на виробництво зброї для України, а не на закупівлю китайських товарів. Тобто, Китай підтримає припинення бойових дій у центрі Європи на будь-яких умовах, незалежно від того, наскільки вони відповідатимуть справедливості і міжнародному праву. Головне, щоб це примирення було довготривалим, і Китай мав змогу заробити на відновленні зруйнованого в Україні, незалежно від того, хто і як буде ці території контролювати після мирних переговорів"
, — заявив експерт.

При цьому, додає він, Україна продовжую апелювати до партнерів, сподіватися на них і таке інше. І критично мало робиться для того, щоб забезпечити прийнятну переговорну позицію як з партнерами, так і з агресором за рахунок внутрішньоукраїнських спроможностей.

"Недоімперія переконана і переконує всіх інших (для того і був візит Лаврова у Китай) , що влітку вона прорве фронт і нав’яже свої умови капітуляції України. Нам треба вистояти — незалежно від того, якою буде західна підтримка. Нічого нового: все вирішують фронт і тил, який працює на фронт"
, — підсумував експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Лавров поїхав у Китай і уже заявив про безпрецедентну підтримку Пекіну.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Кеша

9 квітня 2024, 17:38

Что не рожа то эксперт...Что надо и не надо не тебе решать о общественному мнению народа прежде всего..А то получается сидят в глубине страны и готовы прям воевать до усрачки.А те кто в прифронтовых те уже хотят спокойствия и окончания войны.А может нужно как то местами поменять? Уж не знаю как..


Новини