Головна Новини Суспільство Війна з Росією США бачать по-іншому завершення війни, як Україна: до чого Вашингтон підводить Київ
commentss НОВИНИ Всі новини

США бачать по-іншому завершення війни, як Україна: до чого Вашингтон підводить Київ

Для України перемога – це танки «Абрамс» на Червоній площі, а для Штатів достатньо завершити конфлікт шляхом переговорів, щоб ворог остаточно не програв

11 вересня 2024, 12:45 comments1608
Поділіться публікацією:

Адміністрація президента США Джо Байдена передала Конгресу "секретний звіт", що розкриває стратегію щодо війни в Україні, повідомляє Reuters. Деталі документа наразі залишаються невідомими, але ключовим елементом вважається можливість передачі Україні ракет ATACMS. Це питання залишається відкритим, адже рішення залежатиме від безпекової ситуації та необхідності.

США бачать по-іншому завершення війни, як Україна: до чого Вашингтон підводить Київ

США і Україна

При цьому експерт Ради зовнішньої політики "Українська призма" Олександр Краєв в ефірі 24 Каналу, висловив припущення, що на тлі цієї ситуації незабаром може початися обговорення можливості використання західної зброї для ударів углиб території Росії.

Краєв також зазначив, що Україна та Росія мають різне бачення завершення війни: з одного боку, українці уявляють перемогу як Москву у вогні, українські солдати фотографуються на тлі Кремля, а танки Abrams проїжджають Червоною площею, з іншого боку росіяни бачать перемогу як радіоактивний попіл у Києві та російські бронемашини в Ужгороді.

Однак, за його словами, у США перемогу України у війні з РФ бачать дещо по-іншому. Для них завершення війни – це переговори без повного знищення противника.

"Американці не раз наголошували, що для них перемога України – це насамперед сильна переговорна позиція. Якщо на цьому тлі росіяни багато кажуть про перемовини, і українська влада вже декілька місяців настирливо повторює, що другий Саміт миру започаткує певний переговорний формат, то логіка Сполучених Штатів доволі проста", — відзначив Краєв.

Він підкреслив, що Сполучені Штати підтримують ідею завершення війни через переговори, як це було в багатьох сучасних конфліктах. У цьому контексті, щоб забезпечити Україні сильнішу позицію для переговорів, необхідно завдати Росії суттєвих втрат, але без провокації до застосування ядерної зброї чи втручання Китаю. Саме з цією метою обговорюється передача Україні ракет ATACMS.

Таким чином, передача ракет та можливі переговори відображають стратегічний підхід Заходу до посилення позицій України у цьому конфлікті, підкреслив експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що держсекретар Блінкен під час візиту в Україні може повідомити про важливе рішення Штатів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини