Головна Новини Суспільство Війна з Росією Спроба захоплення влади, викрадення людей, лже-компромат: за що заарештовано екс-главу СБУ Харківської області
commentss НОВИНИ Всі новини

Спроба захоплення влади, викрадення людей, лже-компромат: за що заарештовано екс-главу СБУ Харківської області

Слідчі зараз відпрацьовує всіх, хто за наказом Романа Дудіна може бути причетний до викрадення та побиття людей

14 вересня 2022, 11:38
Поділіться публікацією:

Затриманого напередодні екс-главу управління СБУ в Харківській області Романа Дудіна відправили Печерським райсудом Києва під арешт без права внесення застави. Як передає портал "Коментарі", про це повідомили у Держбюро розслідувань.

Спроба захоплення влади, викрадення людей, лже-компромат: за що заарештовано екс-главу СБУ Харківської області

Екс-глава управління СБУ у Харківській області Роман Дудін

Також, згідно з офіційним повідомленням ДБР, Дудіну інкримінують держзраду, і самовільне залишення місця служби військовослужбовця в умовах воєнного стану.

Одразу кілька українських політичних телеграм-каналів з посиланням на власні джерела в правоохоронних органах повідомили про те, що Дудін намагався захопити владу в Харківській області у перші дні війни, а також займався викраденням людей, з яких вибивали брехливі свідчення проти представників влади, у тому числа.

"У перший день війни Дудін мав намір захопити владу в області, використовуючи спецназ "Альфа". Після цього він із "Альфою" виїхали з Харкова, а повернувся лише 2 березня. Перед тим, як залишити місто, Дудін роздав зброю з будівлі УСБУ, але частину залишив (ймовірно для окупантів)", — повідомив канал "Труха Україна".

Щодо викрадень, то відео одного з таких людей Дудін нещодавно опублікував на своїй сторінці Facebook, вказавши, що воно нібито доводить "співпрацю голови ОП Андрія Єрмака, заступника голови ОП Олега Татарова та харківського підприємця Вадима Слюсарєва з ФСБ РФ". Ім'я людини на відео Олега Передерія, він пов'язаний скотчем і схоже, що свої "показання" він намагається прочитати.

Спроба захоплення влади, викрадення людей, лже-компромат: за що заарештовано екс-главу СБУ Харківської області - фото 2

Джерела у правоохоронних органах розповіли, що це відео було зняте завчасно і "якраз на той випадок, якщо Дудін не зможе перетнути кордон та втекти з України". А людина на відео була викрадена підлеглими Дудіна і кілька днів утримувалась у полоні. Все сказане, а точніше, прочитане ним на камеру з нього вибили під загрозою фізичної розправи.

У ДБР вважають, що подібних відео у Дудіна кілька і тому слідчі зараз відпрацьовує всіх, хто за наказом Дудіна може бути причетний до викрадення та побиття людей.

У політичних телеграм-каналах також повідомляють, що Дудін "причетний до тиску на харківських бізнесменів, яких він змушував платити або йому особисто, або його підлеглим".

Зазначимо, що Дудін раніше ніколи не був публічною людиною, проте після свого звільнення він зареєструвався у Facebook, а 18 липня завів ще й свій іменний YouTube-канал. На цих майданчиках він тепер усіляко намагається дискредитувати представників української влади, зокрема президента Володимира Зеленського, а також правоохоронців.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://dbr.gov.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини