Головна Новини Суспільство Війна з Росією Спосіб закінчити війну чи відволікаючий маневр: що означає наступ ЗСУ на російські території
commentss НОВИНИ Всі новини

Спосіб закінчити війну чи відволікаючий маневр: що означає наступ ЗСУ на російські території

Чому почались бої у Курській області та як вони вплинуть на війну в Україні. Військові оглядачі дали оцінку наступу України на територію Росії.

7 серпня 2024, 17:10
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Росіяни в паніці повідомляють про події в Курській області, де за їх інформацією ЗСУ прорвали кордон, ведуть бойові дії в населених пунктах та взяли під контроль кілька сіл. Чи може український наступ в Курській області стати відволікаючим маневром або способом змусити Росію закінчити війну шляхом мирних переговорів.

Спосіб закінчити війну чи відволікаючий маневр: що означає наступ ЗСУ на російські території

Бої в Курській області. Фото з відкритих джерел

Кореспондент Wall Street Journal з міжнародних справ та експерт з України Ярослав Трофімов назвав події в Курській області "найбільшим прикордонним наступом ЗСУ з початку війни". За його словами, основна ціль ЗСУ захопити більше російських територій для майбутнього обміну.

"Сьогоднішній день покаже, чи це просто прикордонна сутичка, чи Україна насправді намагається зайняти значну територію Росії, щоб зрештою обміняти її на окуповані українські землі",- вважає Трофімов.

Інші військові оглядачі вважають, що бої в Курській області це відволікаючий маневр з боку України, яка кілька місяців відступає на деяких ділянках фронту. Військові оглядачі Bild Філіп Піатов та Юліан Ріпке вказують, що за допомогою наступу на західний російський регіон Україна хоче змусити Москву переоцінити свої позиції у цій війні. Таким чином змусити Путіна до переорієнтації військових сил РФ з українського фронту на захист всередині Росії. 

Український військовий Станіслав Бунятов вважає, що робота ЗСУ на території ворога обумовлена не відтягуванням резервів противника, а вся операція проводиться для посилення позицій України на майбутніх переговорах.

"Зараз росія може ставити будь-які умови, бо скільки би ми не відвоювали своїх територій — їм байдуже, вони нічого не втрачають. Для нас це практично ва-банк, або зараз даємо п*зди русакам там і чекаємо що співатимуть півні, або програємо і щодня спостерігаємо як територія України тане, наче крига на вогні", — вважає військовий.

За його словами, Україна має кращі темпи просування вглиб території РФ, ніж були у росіян  на Вовчанському напрямку. Крім того, Бунятов стверджує, що через бої в на території РФ у російських генералів паніка.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про першу реакцію Путіна на бої в Курській області.

Також "Коментарі" писали про речницю МЗС Росії Марію Захарову, яка цинічно відреагувала на прорив кордону в Курській області.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини