Головна Новини Суспільство Війна з Росією Співробітник шахти в Покровську «зливав» дані про ЗСУ в місті
commentss НОВИНИ Всі новини

Співробітник шахти в Покровську «зливав» дані про ЗСУ в місті

У прифронтовому Покровську викрито агента міністерства оборони рф, який «зливав» місця дислокації особового складу ЗСУ

сьогодні, 11:41
Поділіться публікацією:

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури громадянину повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України). Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Офісу Генпрокурора України.

Співробітник шахти в Покровську «зливав»  дані про ЗСУ в місті

Затриманий підозрюваний, фото: Офіс генпрокурора

За даними слідства, у січні 2024 року співробітник однієї з шахт Покровського району познайомився в Telegram з військовослужбовцем міноборони рф. Той запропонував підозрюваному передавати йому інформацію, яка стосується обороноздатності України.

Погодившись на пропозицію, мешканець м. Покровська почав збирати для куратора інформацію щодо розташування підрозділів Сил оборони на території населеного пункту. У текстових повідомленнях агент "зливав" місця дислокації особового складу ЗСУ, допомагаючи ворогу в проведенні підривної діяльності проти України.

Підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Йому загрожує ув’язнення на 15 років або довічне позбавлення волі, з конфіскацією майна.

Досудове розслідування — ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Нещодавно мобілізованому військовому загрожує довічне ув’язнення

Служба безпеки затримала ще одного агента рф у Харкові. Ним виявився нещодавно мобілізований 45-річний мешканець міста, якого у серпні цього року дистанційно завербувала воєнна розвідка рф. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію пресцентру СБУ.

За вказівкою окупантів фігурант мав скоригувати повітряний удар по одному з підрозділів своєї бригади ЗСУ. В обмін на це російська спецслужба обіцяла "евакуювати" агента до країни-агресора, де він планував вступити до ворожого війська і воювати проти України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини