Головна Новини Суспільство Війна з Росією Список розширюється: скільки ще країн приєдналося до Декларації про гарантії безпеки для України
commentss НОВИНИ Всі новини

Список розширюється: скільки ще країн приєдналося до Декларації про гарантії безпеки для України

За інформацією президента Володимира Зеленського, до декларації G7 про гарантії безпеки для України вже приєдналися 12 країн

3 серпня 2023, 08:00
Поділіться публікацією:

Як передає портал "Коментарі", президент Володимир Зеленський заявив, що станом на 2 серпня до спільної декларації Групи семи про так звані "гарантії безпеки" для України вже приєдналися 12 країн. Про це лідер українців наголосив під час наради із керівниками закордонних дипломатичних установ.

Список розширюється: скільки ще країн приєдналося до Декларації про гарантії безпеки для України

Володимир Зеленський. Фото: сайт Офісу президента

"До Спільної декларації з "Групою семи" на сьогодні приєдналися ще 12 країн-партнерів: Бельгія, Данія, Ірландія, Ісландія, Іспанія, Норвегія, Нідерланди, Португалія, Румунія, Фінляндія, Чехія та Швеція", — заявив президент.

Він також додав, що цього тижня Україна розпочинає роботу вже над двосторонніми угодами. Першою державою у цьому питанні стали США.

"Зараз – найважливіші півроку. За місяць у країнах-партнерах починається новий політичний сезон. Він має стати таким же проукраїнським, як і попередні політичні сезони. Є час підготуватися. Нам потрібні рішення заради України. Нам потрібні перемоги для України на полі бою та в міжнародних відносинах, у нашій дипломатії. Саме про це ми говорили сьогодні на зустрічі з послами України", — зазначив Зеленський.

Про які ще країни можуть приєднатися до Спільної декларації, за словами Зеленського, поговорять на закритій частині наради.

Президент також запевнив, що за другу половину цього року пакет гарантій безпеки для України стане цілком конкретним.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чому Україна на саміті НАТО здобула максимум з можливого – у чому головний успіх

Також видання "Коментарі" повідомляло — про що говорять рішення саміту НАТО: що Україні потрібно було вимагати від союзників.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини