Головна Новини Суспільство Війна з Росією Спецслужби країни ЄС оцінили, скільки ще Росія воюватиме проти України
commentss НОВИНИ Всі новини

Спецслужби країни ЄС оцінили, скільки ще Росія воюватиме проти України

Завдяки наповненню бюджету через продаж нафтопродуктів та партнерам в ухилені від санкцій, Росія може вести війну в Україні щонайменше два роки.

7 березня 2024, 16:25
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Росія може продовжувати війну з нинішньою інтенсивністю проти України ще два роки, вважають литовські спецслужби. Така тривалість інтенсивності війни в Україні зумовлена ухиленням Росії від санкцій, високими цінами на нафту та державними інвестиціями РФ.

Спецслужби країни ЄС оцінили, скільки ще Росія воюватиме проти України

Війна в Україні. Фото з відкритих джерел

Спецслужби Литви оприлюднили щорічний звіт щодо загроз, де проаналізували можливості Росії продовжувати війну в Україні. За їх оцінками Росія після боїв у 2023 році реформувала та зміцнила свою армію.

"Москва здатна оцінити отримані уроки та підвищити свою боєздатність", — йдеться у звіті литовських спецслужб.

За їх оцінками Росія продовжуватиме воювати в Україні з подібною інтенсивністю щонайменше ще два роки. Цьому сприяє висока ціна на нафту, яка наповнює бюджет країни, а також ухилення від санкцій, особливо в оборонній сфері, що дозволяє отримати необхідні деталі для військової техніки РФ.

Спільний звіт Департаменту контррозвідки Державної безпеки Литви та Служби військової розвідки та безпеки при Міноборони Литви вказує, що Росія відкрито отримує озброєння та боєприпаси від Північної Кореї та Ірану, тоді як Китай перетворився на головного постачальника мікрочипів. Крім того, китайський юань став головною валютою при міжнародних розрахунках з Росією.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що оприлюднений звіт про загрози Швеції назвав найбільшою небезпекою для країни Росію та її союзників.

Також "Коментарі" писали про Китай, який закликав зібрати міжнародну конференцію для вирішення війни в Україні. Очільник МЗС КНР Ван Ї вважає, що на заході мають бути розглянуті всі варіанти мирних планів закінчити війну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини