Головна Новини Суспільство Війна з Росією Спецпосланець Папи Римського прибув до Москви: про що буде говорити у Кремлі
commentss НОВИНИ Всі новини

Спецпосланець Папи Римського прибув до Москви: про що буде говорити у Кремлі

Торік Папа Римський доручив кардиналові Маттео Дзуппі завдання провести мирну місію

сьогодні, 21:20
Поділіться публікацією:

Спеціальний посланець Папи Римського в Україні, кардинал Маттео Дзуппі, прибув до Москви, де заплановані зустрічі з російськими чиновниками. Головними темами переговорів є повернення українських дітей, незаконно вивезених до Росії, та обмін полоненими.

Спецпосланець Папи Римського прибув до Москви:  про що буде говорити у Кремлі

Кардинал Маттео Дзуппі (фото з відкритих джерел)

Про це повідомив директор пресслужби Святого Престолу Маттео Бруні, якого цитує Vatican News. Він зазначив, що це вже другий візит Дзуппі до Росії, який відбувається в рамках місії, дорученої йому Папою Франциском ще минулого року.

Мета візиту полягає у сприянні возз’єднанню українських дітей з їхніми родинами та покращенню переговорів щодо обміну військовополоненими між Україною та Росією.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Зеленський назвав головне питання, яке обговорив з Папою Римським. Президент України Володимир Зеленський здійснив візит до Ватикану, де зустрівся з Папою Римським. Після зустрічі з понтифіком президент назвав головну тему, яка була обговорена з Франциском. 

11 жовтня Володимир Зеленський зустрівся з Папою Римським у Ватикані. За словами президента, основна тема діалогу стосувалась українців, які перебувають у полоні в РФ та способи їх повернути.

Президент зазначив, до для всіх в Україні залишається надзвичайно болісними питаннями щодо полонених і депортованих людей. Зокрема Зеленський вказав, що у російських таборах та в’язницях перебувають дорослі, діти та багато цивільних. Окремо, президент згадав про 27-річну українську журналістку, яка загинула у російському полоні.

Після розмови з понтифіком Зеленський подарував Папі Римському картину "Бучанський злочин. Історія Марічки" на якій зображена дівчина на фоні зруйнованих будинків. Франциск подарував Зеленському бронзовий барельєф із зображенням квітки, що розпускається, з написом "Мир – це тендітна квітка".
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини