Солдат КНДР почали переміщати всередині РФ: у ЦПД розкрили подробиці

За інформацією ЦПД, солдатів КНДР перемістили з Далекого Сходу вглиб Росії

Військові Північної Кореї перебувають у Росії. Їх могли перекинути углиб території РФ. Як передає портал "Коментарі", про це Telegram повідомив керівник Центру протидії дезінформації (ЦПД) при РНБО Андрій Коваленко.

"Є переміщення військових КНДР з Далекого Сходу РФ углиб Росії. Нагадую, що Росія планує використовувати корейців для початку Курської області", - зазначив Андрій Коваленко.

За інформацією керівника Головного управління розвідки Міноборони Кирила Буданова, Росія збирається переправити північнокорейських військових до Курської області вже в середу, 23 жовтня.

Читайте також на порталі "Коментарі" - для КНДР допомога Росії військовими, крім заробітку на цьому також є обкаткою своїх солдатів в умовах сучасної війни для подальшого протистояння з Південною Кореєю. Про це повідомив керівник Центру протидії дезінформації РНБО України Андрій Коваленко.

"Курщина та участь у боях там стане першим етапом цієї обкатки", - припустив він.

Також видання "Коментарі" повідомляло – залучення північнокорейських військ до війни в Україні може стати проблемою для путінського режиму, оскільки це потенційно призведе до втручання Південної Кореї. Про це пише видання Bloomberg.

ЗМІ зазначає, що такий розвиток подій, можливо, посилить тиск на президента Південної Кореї Юн Сок Йола з боку США та союзників по НАТО щодо перегляду політики, яка забороняє Сеулу надавати летальну допомогу країнам, які перебувають у стані війни. Південна Корея має значні запаси зброї та боєприпасів, яких потребує Україна для захисту від російської агресії, зокрема мільйони артилерійських снарядів.