Головна Новини Суспільство Війна з Росією Сьогоднішні обстріли РФ призвели до зупинки одного з блоків української АЕС
commentss НОВИНИ Всі новини

Сьогоднішні обстріли РФ призвели до зупинки одного з блоків української АЕС

Ворожі обстріли спричинили зупинення енергоблока Хмельницької АЕС на ще двох АЕС, аби через обстріли запобігти катастрофі, знизили виробництво електроенергії

10 лютого 2023, 22:42
Поділіться публікацією:

Сьогодні в Міжнародному агентстві з атомної енергії (МАГАТЕ), повідомили про ситуацію в атомній енергетиці України після масованого ракетного обстрілу РФ, пишуть "Коментарі".

Сьогоднішні обстріли РФ призвели до зупинки одного з блоків української АЕС

На Хмельницькій АЕС внаслідок ракетного обстрілу зупинився один з енергоблоків

"Дві з трьох працюючих українських атомних електростанцій (АЕС) – Рівненська та Південноукраїнська – в якості запобіжного заходу знизили вихід електроенергії через поновлення обстрілу енергетичної інфраструктури країни", — йдеться в повідомленні.

Через нестабільність електромережі внаслідок обстрілу також зупинився один із блоків Хмельницького реактора. Ці події були підтверджені Місіями підтримки та допомоги МАГАТЕ, які перебувають на станціях, які також підтвердили, що всі системи ядерної безпеки на Хмельницькому працювали належним чином.

"Міжнародне агентство з атомної енергії також продовжує організовувати та координувати постачання обладнання для допомоги Україні у забезпеченні ядерної безпеки. У дев’яте таке постачання національний регулятор України сьогодні отримав обладнання, закуплене МАГАТЕ за позабюджетне фінансування США", — додають міжнародні атомники.

За даними міністра енергетики Германа Галущенка, внаслідок дронової та ракетної атак росіян зафіксовано влучання в енергооб'єкти в шести областях. ДТЕК повідомив про пошкодження одразу чотирьох ТЕС та поранення двох енергетиків.

"У Запорізькій, Харківській та Хмельницькій областях ситуація найскладніша. Зараз енергетики працюють над відновленням енергопостачання. Роботи тривають безперервно. Загалом же, завдяки успішній роботі ППО та завчасним технічним заходам вдалось зберегти цілісність енергосистеми України", — деталізує міністр.

Як писали "Коментарі", ворожа армія застосувала 29 зенітних керованих ракет С-300 і 71 крилату ракету повітряного і морського базування. Окрім того, завдала 12 авіаційних ударів по цивільній інфраструктурі України. Всього ворожа армія випустила більш ніж сотню ракет.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини