Головна Новини Суспільство Війна з Росією Сьогодні між Україною та РФ мав відбутися обмін полоненими: чому все зірвалося
commentss НОВИНИ Всі новини

Сьогодні між Україною та РФ мав відбутися обмін полоненими: чому все зірвалося

Російські пропагандисти активно розповсюджують інформацію про те, що саме падіння Іл-76 зірвало обмін військовополоненими

24 січня 2024, 14:52
Поділіться публікацією:

Сьогодні, 24 січня, між Україною та Росією мав відбутися обмін полоненими. Як повідомляє портал "Коментарі", цю інформацію виданню "Радіо Свобода" підтвердив речник Головного управління розвідки України Андрій Юсов.

Сьогодні між Україною та РФ мав відбутися обмін полоненими: чому все зірвалося

Андрій Юсов. Фото: із відкритих джерел

"Я можу констатувати, що запланований на сьогоднішній день обмін поки що не відбувається", — додав Юсов.

Зокрема, речник ГУР зазначив, що інформація Росії про те, що військовополонені могли перебувати в літаку Іл-76, який вранці впав у Білгородській області, перевіряється.

Після падіння російського Іл-76 у Білгородській області РФ низка російських ЗМІ поширила заяви голови комітету Держдуми Росії з оборони Андрія Картаполова про те, що в ньому нібито перебували десятки українських військовополонених, яких везли на обмін; український омбудсмен Дмитро Лубинець повідомив, що з’ясовує ситуацію.

"Зараз я, як Уповноважений ВРУ з прав людини, з'ясовую всі деталі події та аналізую отриману інформацію. Закликаю представників ЗМІ та громадян України не робити передчасних висновків та довіряти лише офіційним джерелам. А також прошу не поширювати недостовірну інформацію. Ворог підступний. І всі ми знаємо, які жахливі методи РФ може використати, щоби дестабілізувати українське суспільство. Не ведіться на провокації", – зазначив Лубинець.

Пропагандистські російські ЗМІ майже одночасно розповсюдили заяву Картаполова про те, що літак перевозив 65 українських військовополонених і що його нібито "збили трьома ракетами Patriot або IRIS-T".

Таку заяву російський урядовець озвучив на засіданні Держдуми РФ, але не уточнив, звідки у нього такі дані. Він також розповів, що військовополонених нібито перевозили два борти: інший Іл-76 із 80 полоненими на борту нібито встиг розвернутися після падіння першого авіалайнера у Білгородській області.

Картаполов також стверджував, що сторони готували обмін у форматі "192 на 192", але тепер, за його словами, обміни полоненими між Росією та Україною "мабуть, будуть поставлені на паузу".

Читайте також на порталі "Коментарі" – у Білгородській області впав військовий літак Іл-76 : чи є загиблі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

24 січня 2024, 15:04

Зло Бога юдейців вистрілило собі в ногу і стрибало від радості. Якось так карма влаштована що вона повертається саме як меч на Зло.


Новини