Головна Новини Суспільство Війна з Росією Соцопитування показало, що більшість українців вірять в перемогу, проте є один нюанс
commentss НОВИНИ Всі новини

Соцопитування показало, що більшість українців вірять в перемогу, проте є один нюанс

Віра українців в перемогу продовжує залишатися незламною, проте тепер люди розуміють, що ц справа не наближчих місяців

10 квітня 2024, 15:15 comments1724
Поділіться публікацією:

Станом на кінець березня 83% опитаних наших співвітчизників вірять у перемогу України у війні з Росією. Проте порівняно з попередніми опитуваннями очікувані терміни стають більш віддаленими. Як інформує портал "Коментарі", про це свідчать дані опитування Центру Разумкова.

Соцопитування показало, що більшість українців вірять в перемогу, проте є один нюанс

Опитування українців. Фото: із відкритих джерел

Зазначається, що не вірять у перемогу 11% українців, а 6% вагаються з відповіддю.

Так, за даними останнього опитування, з-поміж тих, хто вірить у перемогу, 22% вважають, що вона відбудеться до кінця цього року, тоді як у лютому-березні 2023 року 50% вважали, що перемога настане до кінця 2023 року.

Ще 34,5% вважають, що вона настане через 1-2 роки (у лютому-березні 2023 року — 26%). Що для цього знадобиться від 3 до 5 років — відповідно 17% і 7%, більш ніж 5 років — відповідно 4% і 1%, що перемога відбудеться "навряд чи за мого життя" — відповідно 0,8% і 0,4%.

Більше стало тих, хто не знає, коли саме можна очікувати на перемогу (відповідно 21% і 15%).

Стосовно того, що можна вважати перемогою, відносна більшість (45,5%) тих, хто вірить у перемогу, відповідають, що перемогою можна буде вважати вигнання російських військ з усієї території України та відновлення кордонів станом на січень 2014 року.

Ще 23% вважатимуть перемогою знищення російської армії та сприяння повстанню/розпаду всередині Росії. 11% вважатимуть перемогою відновлення статус-кво станом на 23 лютого 2022 року, 9% — вигнання російських військ з усієї території України, окрім окупованого Криму, а 6% — припинення війни, навіть якщо російська армія залишиться на територіях, які були захоплені внаслідок повномасштабного вторгнення (після 24 лютого 2022 року).

Читайте також на порталі "Коментарі" — одного бажання українців мало: Зеленський відповів прямо, у якому разі Україна програє війну.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини