Скоро росіяни почнуть скиглити. Федоров анонсував випуск дронів із штучним інтелектом

В першому кварталі цього року Україна почне масово застосовувати безпілотники зі штучним інтелектом, повідомив в ефірі телемарафону міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. За його словами, Україна готує і інші сюрпризи для окупантів

Україна готується до масового застосування FPV-дронів зі штучним інтелектом, повідомив Федоров. За його словами, скоро також з’являться українські аналоги "Ланцету", які також будуть працювати на базі ШІ.

"Росіяни будуть жалітися на те, що їхня техніка продовжує знищуватися нашими дронами по типу "Ланцет". Тому зараз все на етапі тестування. Але ось ці пів року останні багато компаній працювали над тим, щоб створити певний аналог "Ланцету" і скоро він буде в Україні", - сказав Федоров.

За його інформацією, також збільшено виробництво безпілотників, які здатні долати сотні кілометрів і виконувати завдання. Міністр підкреслив, що дальніх дронів достатньо багато, їх виробництво збільшується і вже навіть є певна конкуренція між компаніями.

"Ми можемо робити не менше, ніж робить Росія дальніх дронів-"камікадзе" і зараз тільки питання масштабування, тобто фінансування цього напрямку", - сказав він.

Окрім того, міністр додав, що в Україні виготовлять більше мільйона FPV-дронів та безпілотників інших типів.

Нагадаємо, портал "Коментарі" повідомляв, Михайло Федоров розповів, що Україна розробляє аналог "ланцетів", який уже пройшов випробування. Він заявив, що вже скоро російські танки будуть горіти.

Портал "Коментарі" розповідали, що Президент Володимир Зеленський доручив Кабінету міністрів та Генеральному штабу створити у структурі ЗСУ Сили безпілотних систем як окрему структуру. Він відзначив, що дрони — безпілотні системи — довели свою ефективність у боях на землі, у небі та в морі. Україна реально змінила безпекову ситуацію в Чорному морі завдяки дронам. Відбиття штурмів на землі — це багато в чому робота саме дронів. Масштабне знищення окупантів та їхньої техніки – це також дрони, підкресли очільник України.