Головна Новини Суспільство Війна з Росією Скоро французькі військові будуть в Україні: подробиці від Сирського
commentss НОВИНИ Всі новини

Скоро французькі військові будуть в Україні: подробиці від Сирського

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський повідомив, що підписав документи, які нададуть дозвіл першим французьким інструкторам відвідати навчальні центри

27 травня 2024, 18:28
Поділіться публікацією:

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський спільно із міністром оборони Рустемом Умєровим провів у форматі онлайн зустріч із Міністром Збройних Сил Французької Республіки Себастьєном Лекорню.

Скоро французькі військові будуть в Україні: подробиці від Сирського

Сирський і Умєров

Сирський повідомив, що він вітає ініціативу Парижу скерувати в Україну інструкторів, які будуть займатися підготовкою українських військових.

Головнокомандувач ЗСУ повідомив, що він уже підписав всі необхідні документи, які нададуть дозвіл першим інструкторам із Франції уже незабаром відвідати наші навчальні центри та ознайомитися з їхньою інфраструктурою та персоналом.

"Вірю, що рішучість Франції спонукає інших партнерів доєднатися до цього амбітного проекту",
— підкреслив Сирський.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що раніше президент Франції Еммануель Макрон заявляв про готовність відправити свої війська в Україну. Згодом він повідомив, що для цього повинно бути виконано дві умови – офіційне прохання від української влади, та наступ Росії.

При цьому експерти дискутували із приводу того, чим можуть займатися французькі військові в Україні. За їх словами, однозначно, вони не будуть приймати участі у активних бойових діях, на фронт їх ніхто не відправлятиме. Була думка, що французькі військові зможуть замінити українських військових, наприклад, на кордоні з Білоруссю і там займатися патрулюванням. Також були припущення, що французькі військові працюватимуть інструкторами і вчитимуть українських військових на місці, щоб зекономити час для підготовки військових, які дуже потрібні на фронті.

Окрім того, Макрон закликав союзників надати Україні всю посильну допомогу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини