Головна Новини Суспільство Війна з Росією Скільки військ Путін стягнув до кордону України: подробиці від ЗСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки військ Путін стягнув до кордону України: подробиці від ЗСУ

Росія розгорнула біля кордону з Україною 19 тисяч військових

30 грудня 2023, 11:35 comments1766
Поділіться публікацією:

Російські війська продовжують агресію проти України із територій своїх прикордонних областей. Окупанти зосередили біля кордону з Україною близько 19 тисяч військових. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє прес-служба Командування об'єднаних сил ЗСУ.

Скільки військ Путін стягнув до кордону України: подробиці від ЗСУ

Кордон України та Росії. Фото: із відкритих джерел

Окупанти не припиняють ні на день агресію проти українців на теренах Брянської, Курської та Бєлгородської областей. Окупанти ведуть розвідку, обстрілюють прикордонні райони, використовують авіацію та безпілотники, завдають ракетних ударів балістичними та керованими ракетами.

Крім військових об'єктів Росія намагається зруйнувати енергетичну, транспортну та промислову інфраструктуру. Противник завдає ударів по житлових кварталах, лікарнях та школах, торгових центрах та складах з гуманітарними вантажами.

"Для виконання цих завдань країна-агресор розгорнула угруповання військ загальною чисельністю близько 19 тисяч осіб, озброєних танками, бойовими броньованими машинами, артилерійською та ракетною технікою, засобами протиповітряної оборони та оперативно-тактичними ракетними комплексами", — йдеться у повідомленні.

Командування об'єднаних сил зазначає, що моніторинг активності противника у прикордонних областях РФ та Білорусі свідчить про відсутність ознак формування ударних угруповань ворогом.

Читайте також на порталі "Коментарі" — на тлі масованого удару РФ по Україні Британія терміново надсилає допомогу: про що йдеться.

Також видання "Коментарі" повідомляло – вночі та вранці 29 січня Росія влаштувала, схоже, безпрецедентну ракетно-дронову атаку на Україну. Під ударами опинилися практично всі великі міста, є численні прильоти, руйнування, загиблі та постраждалі. За словами президента України Володимира Зеленського, Росія запустила в Україні 110 ракет, а також безліч БПЛА. Про що свідчить характер цієї атаки? Чому все сталося саме зараз? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини