Головна Новини Суспільство Війна з Росією Скільки витратили на будівництво захисної лінії навколо Одеси
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки витратили на будівництво захисної лінії навколо Одеси

На Одещині запланували побудувати фортифікації на понад 2 мільярди

18 червня 2024, 12:45
Поділіться публікацією:

Одеська обласна військова адміністрація ініціювала проект зі зведення понад 50 нових фортифікаційних об'єктів. Задача цих споруд – захистити стратегічно важливі частини регіону, що межують з морською акваторією та невизнаним Придністров'ям.

Скільки витратили на будівництво захисної лінії навколо Одеси

На Одещині запланували побудувати фортифікації на понад 2 мільярди

Наразі в регіоні вже встановлено понад 5 тисяч бетонних антитанкових загороджень, відомих як "зуби дракона". Ведеться активне будівництво траншей, бліндажів і інших укриттій для особового складу та техніки. Проект здійснюється у тісній співпраці з Генеральним штабом Збройних сил України та на основі інженерних норм та стандартів, забезпечуючи високий рівень гідроізоляції та міцності укріплень.

Для реалізації проекту було виготовлено проектно-кошторисну документацію, отримані позитивні експертні звіти і укладено 54 договори з підрядниками. Загальна вартість проекту оцінюється в 2.6 мільярда гривень,

За словами Наталії Гуменюк, нові укріплення відіграють критичну роль у захисті регіону, особливо в умовах потенційних морських або десантних загроз. Укріплення дозволять не тільки знизити ризики проникнення ворожих сил, але й забезпечити необхідний час для мобілізації власних ресурсів у разі атаки.

Раніше “Коментарі” писали, що Україна наростила витрати на оборонні потреби, із зосередженням значних сум в Харківській області. За 2023-2024 роки уряд скерував близько 7.2 мільярда гривень — на зміцнення обороноздатності цього прикордонного регіону. Але чи вдається ці кошти використати з максимальною користю, чи це лише додає пилу в очі громадськості.

Нагадаємо, що в Запорізькій області виділені кошти на ці цілі сягнули майже 1.3 мільярда гривень у 2024 році, з чого 150 мільйонів гривень походять із місцевого бюджету, а решта — із державного.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини