Головна Новини Суспільство Війна з Росією Скільки відсотків загальної площі Авдіївки захопили окупанти: аналітик розкрив деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки відсотків загальної площі Авдіївки захопили окупанти: аналітик розкрив деталі

Окупанти вперше захопили житловий район Авдіївки

29 січня 2024, 14:37
Поділіться публікацією:

У грудні російські загарбники встановили контроль над промзоною на південному сході Авдіївки, що біля Донецької кільцевої автодороги, а тепер росіяни вперше захопили й житловий район міста. Як повідомляє портал "Коментарі", про це розповів експерт BILD Юліан Рьопке.

Скільки відсотків загальної площі Авдіївки захопили окупанти: аналітик розкрив деталі

Бої за Авдіївку. Фото з відкритих джерел

Аналітик зазначив, захоплений росіянами район знаходиться на захід від промзони, там розташовані приватні будинки. Росіяни намагаються наступати звідти на північ у напрямку району "Хімік" із багатоквартирними будинками, але поки що ЗСУ вдається відбивати ці атаки.

Рьопке оцінює територію, захоплену росіянами, на 10% від загальної площі міста.

Аналітик вважає, що в районі Донецької фільтрувальної станції на схід від Авдіївки утворився виступ, який, як і раніше, контролюється ЗСУ.

"Для росіян це "більмо на оці", але вони не можуть його взяти, оскільки його добре пристріляно. Українські війська знищують там будь-яку російську техніку, яка намагається атакувати", — йдеться в аналізі BILD.

Рьопке нагадав, що спочатку окупанти планували оточити Авдіївку із заходу, наступаючи на Степове та Північне, але поки що ці спроби зазнають краху, при цьому російські війська зазнають тяжких втрат.

"Незважаючи на часткове просування противника, ЗСУ вдається знищувати в цій битві сотні одиниць ворожої техніки та тисячі солдатів", — підсумовує аналітик.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у британській розвідці розповіли, що головним пріоритетом для російських загарбників продовжує залишатися місто Авдіївка Донецької області. Так окупанти наступають із трьох напрямків, щоб оточити місто з півдня та півночі, а також ведуть бої на підступах до східного кварталу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини