Головна Новини Суспільство Війна з Росією Скільки в РФ щодня ховають – де найбільше знищують росіян в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки в РФ щодня ховають – де найбільше знищують росіян в Україні

Поки що приріст військових втрат у Росії не дуже помітний

20 червня 2023, 09:05
Поділіться публікацією:

Незважаючи на те, що саме ЗСУ сьогодні сторона, що наступає, саме росіяни зазнають дуже великих втрат. Чому так відбувається? Скільки росіяни втрачають і де найбільше зараз перемелюють супротивника? Видання "Коментарі" розбиралося в цих питаннях, вивчивши думки експертів.

Скільки в РФ щодня ховають – де найбільше знищують росіян в Україні

Російській віська. Фото: з відкритих джерел

Путіну треба зберігати свою владу, а для цього йому потрібно вигравати цю війну або утримувати її в замороженому, напівзамороженому стані

Військовий експерт, полковник запасу СБУ Михайло Притула у прямому ефірі телеканалу FREEДОМ заявив, що Кремль свідомо не припиняє мобілізацію в РФ. Вона йде потай, без зайвого розголосу, але на повних парах. Це необхідно, щоб приховати втрати, які начебто "розмазані" по різних регіонах. Щодня в РФ ховають до 6 тисяч людей, а тому збільшення військових втрат там не дуже помітне.

"У Росії щодня ховають близько 4-6 тис. людей, які померли природною смертю. На цьому фоні збільшення на 10-15%, тобто на 600-900 осіб, яких щодня втрачає Росія [на війні], не дуже помітне", – наголосив Притула.

За його словами, іншого шляху, окрім як продовжувати мобілізацію, у путінського режиму просто немає. Якщо Путін припинить мобілізацію, він програє війну, після чого втратить владу. Ну, а життя росіян для Путіна нічого не варте.

Сили оборони України відновили рух одночасно у північно-західній та південно-західній локаціях від Бахмута

Військово-політичний експерт Олександр Коваленко в Телеграм звернув увагу, що знову починається пожвавлення поблизу Бахмута, де росіяни продовжують втрачати багато своєї живої сили. За минулий час українським захисникам вдалося закріпитися на низці позицій та забезпечити повне покриття артилерією не лише самого міста, а й заїзду до нього.

"Сам же місто (Ред. — Бахмут) зараз як на долоні у наших артилеристів і це дозволяє не тільки рівномірно перемелювати розміщені в Бахмуті угруповання РВВ, але і здійснювати досить зухвалі вилазки. Нагадаю, що ділянка по 0504 в районі "Літака" так і не була захоплена окупантами і навіть трохи розширилася, з урахуванням подій, що продовжуються, не виключено, що деякі об'єкти вирішено було не стільки брати штурмом у лоб, скільки обійти і закрити в коробочку, це чудово розуміє і командування РВВ, але команду на втечу не дає, тягнуть до останнього. Але це вже їхні проблеми", — заявив Коваленко.

Читайте також на порталі "Коментарі" – чого домагається Кремль, продукуючи нові фейки про війну – чи може план Путіна спрацювати.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини