Головна Новини Суспільство Війна з Росією Скільки уже вдалося заробити безробітнім, котрі залучені до проєкту «Армія відновлення»
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки уже вдалося заробити безробітнім, котрі залучені до проєкту «Армія відновлення»

Понад 15 тисяч непрацевлаштованих громадян, що є учасниками проєкту «Армія відновлення» заробили 100 млн грн за виконання суспільно корисних робіт

26 квітня 2023, 10:10
Поділіться публікацією:

Про це повідомили у Міністерстві економіки України, пишуть "Коментарі".

Скільки уже вдалося заробити безробітнім, котрі залучені до проєкту «Армія відновлення»

Завдяки проєкту «Армія відновлення» безробітні уже заробили 100 млн грн

“До проєкту “Армія відновлення” вже залучено 15,7 тисячі безробітних в  17 регіонах, нещодавно до нього долучилась Одеська область. Загалом безробітні, що здійснюють відновлювальні роботи, заробили вже 100 млн грн. Важливо, що оплата за їх роботу складає щонайменше 6700 грн, що є вищою ніж середній розмір допомоги з безробіття, яку отримує безробітний, перебуваючи на обліку”, — зауважила заступниця Мінекономіки України Тетяна Бережна.

Серед найактивніших учасників проєкту — п’ять українських областей. Серед лідерів: Полтавська область, там до ініціативи доєдналися 3 623 особи. Далі ідуть: Харківська – 1 955 учасників, Київська — 1 945 охочих, Донецька — 1 928 осіб та Чернігівська область — 1 719 осіб.

Різновид робіт залежить від запитів та потреб конкретного регіону. Види суспільно корисної діяльності визначає влада областей. Вона і повідомляє про це Центр зайнятості, де безробітнім, що стоять на обліку, пропонують долучитися до проєкту.

З охочими укладається відповідний договір на період їх залучення до ініціативи, додають у Міністерстві економіки України.

Найчастіше безробітнім пропонують долучатися до :

"Розбору завалів, відновлення житлових будинків, які пошкоджені в результаті бойових дій;  будівництва захисних споруд цивільного захисту, укріплення дамб; надання соціальних послуг в Пунктах незламності; облаштування та укріплення блок-постів, підвальних приміщень під укриття; заготівлі дров для військових та населення; розвантаження, фасування та доставки гуманітарної допомоги, роботи в центрах прийому внутрішньо переміщених осіб", — пишуть у Міністерстві економіки.

Проєкт "Армія відновлення" запустили восени минулого року, з метою відбудови України, усунення пошкоджень об’єкті інфраструктури, спричинених війною.

Читайте також на сайті "Коментарі", у Білому домі прогнозують весняний наступ росіян на деяких бойових позиціях України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини