Головна Новини Суспільство Війна з Росією Скільки Україні треба мобілізувати людей для перемоги: чи уникне Путін мобілізації
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки Україні треба мобілізувати людей для перемоги: чи уникне Путін мобілізації

10 тисяч військових КНДР можуть перекрити місячні потреби армії РФ у мобілізаційному ресурсі

сьогодні, 06:40 comments2408
Поділіться публікацією:

В Україні не перестають порушувати питання мобілізації, темпи якої все ще недостатні для того, щоб зупинити ворога і піти в контрнаступ. Яка кількість військ необхідна ЗСУ для перемоги РФ? Чи може Путін обійтися без мобілізації в РФ, задіявши лише війська КНДР? Видання "Коментарі" розбиралося в цих питаннях, проаналізувавши думки експертів.

Скільки Україні треба мобілізувати людей для перемоги: чи уникне Путін мобілізації

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

Нам потрібно кожного місяця набирати до лав ЗСУ від 20 до 30 тисяч осіб

Ветеран АТО, військовий експерт Євген Дикий в інтерв'ю УНІАН заявив, для того, аби стабілізувати фронт та створити резерви для наступальних операцій, Україні потрібно мобілізувати півмільйона осіб. 

"Просто стабілізувати фронт — це добре, але це нічого не дасть. Нам потрібні резерви й для наступальних операцій. І всі ці цифри вже були озвучені публічно. Ще наприкінці 2023 року колишній Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний озвучив цифру в півмільйона одноразового набору. І, на жаль, ситуація з того часу не лише не покращилася, а навпаки навіть погіршилася", — зауважив експерт.

За його словами, наразі Україні досі потрібно швидко набрати півмільйона людей, після чого можна набирати кожного місяця від 20 до 30 тисяч осіб. Якби нам вдалося набрати такий ритм, то цього цілком могло б вистачити для перемоги.

Військові з КНДР можуть серйозно вплинути на хід бойових дій

Директор безпекових програм Центру глобалістики Стратегія XXI Павло Лакійчук в ефірі каналу "Еспресо" заявив, що головна ціль, чому Путін випросив у Ина військових КНДР, так це для того, щоб не йти на чергову хвилю мобілізації в Росії. Російський диктатор хоче будь-якими шляхами уникнути широкої мобілізації в Росії, тому задіює військових Північної Кореї, які можуть дати йому фору на місяць і більше.

За словами експерта, сьогодні йдеться про можливість задіяння Росією близько 10 тисяч військових з Північної Кореї, а це відповідає місячній потребі армії РФ у мобілізаційних ресурсах.

"Якщо ж  цих північнокорейців буде 30 тисяч, то російська армія отримає три місяці фори для поповнення своєї армії. А якщо це буде маштабуватися, то фактично Путін може обійтися без проведення мобілізації, якої він так боїться і не хоче здійснювати", — зазначив Лакійчук. 

При він наголосив, що велика кількість військових з КНДР може серйозно вплинути на хід бойових дій.

Лакійчук зазначив, що сьогодні військові КНДР проходять навчання в РФ і тепер постає питання чи вони будуть залучені безпосередньо до вторгнення в Україну. При цьому додав, що в будь-якому варіанті це створює для України проблеми.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи дійсно ми наближаємося до переговорів: про що говорять заяви Зеленського та Путіна.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини