Головна Новини Суспільство Війна з Росією Скільки українців оновили військові дані: Вениславський про темпи мобілізації
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки українців оновили військові дані: Вениславський про темпи мобілізації

За словами Федора Вениславського, переважна більшість громадян оновила дані через додаток Резерв.

28 червня 2024, 12:41
Поділіться публікацією:

Після ухвалення нового закону про мобілізацію в Україні народний депутат Федір Вениславський повідомив про значні успіхи в оновленні військово-облікових даних громадян. З моменту набуття чинності законом, понад 2,37 мільйона українців оновили свої дані через різні канали, включаючи додаток Резерв, Центри надання адміністративних послуг (ЦНАП) та Територіальні центри комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП).

Скільки українців оновили військові дані: Вениславський про темпи мобілізації

Веніславський розповів про темпи мобілізації

Веніславський упевнений у тому, що темпи мобілізації відповідають очікуванням. За його словами, новий закон дозволив провести аудит усіх військовозобов'язаних громадян, виявити їхнє поточне місце розташування, визначити придатність до військової служби та наявність підстав для відстрочення.

“Провести аудит усіх військовозобов'язаних громадян України, з'ясувати, де хто знаходиться, хто придатний, хто немає, хто має право на відстрочку, хто заброньований і хто може бути мобілізований. Міноборони щодня моніторить ситуацію з оновленням військово-облікових даних, динаміка досить позитивна, сказав Вениславський.

Згідно з інформацією Міністерства оборони України, оновлення даних є ключовим елементом для ефективної мобілізації та реалізації оборонних стратегій у поточних умовах.

"Загалом динаміка досить хороша і відповідно це забезпечує проведення тих мобілізаційних заходів, які здійснюються ТЦК та СП. Я думаю, що загалом закон виконав ту головну місію, заради якої ми його ухвалювали", — додав Веніславський.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Народний депутат Федір Вениславський заявив, що працівників ТЦК каратимуть, якщо вони порушуватимуть права людини під час здійснення мобілізаційних заходів. При цьому політик підкреслив, що вже були випадки неналежної роботи працівників військкоматів і після цього їх як покарання відправили воювати на фронт до бойових підрозділів .



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини