Головна Новини Суспільство Війна з Росією Скільки Україна втратила танків Leopard 2 від початку контрнаступу
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки Україна втратила танків Leopard 2 від початку контрнаступу

Осінт-дослідники Oryxs підрахували кількість знищених танків Leopard 2 у війні з Росією.

30 серпня 2023, 09:36
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

За 13 тижнів від початку контрнаступальних дій Україна втратила п’ять танків Leopard 2 з 71 наданого західними союзники. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Forbes.

Скільки Україна втратила танків Leopard 2 від початку контрнаступу

Танк Leopard 2. Фото з відкритих джерел

Україна очікувала від Заходу важку техніку, зокрема і танки для початку контрнаступу. Зеленський кілька разів в інтерв’ю повідомляв, що контрнаступ міг початись раніше, однак тривали переговори та навчання українських солдатів на західній техніці. Таким чином довгоочікуваний контрнаступ змістився з весни на літо.

Видання Forbes спираючись на осінт-дослідників Oryxs, які спеціалізуються на пошуку втрат техніки на основі відкритих джерел, вказують, що Україна втратила "лише п’ять танків" Leopard 2.

Видання також повідомляє, що ще близько десяти танків Leopard 2 зазнали пошкоджень. Попри деякі важкі пошкодження танки відправляють до Польщі та Німеччини, де їх ремонтують, а згодом повертають на фронт.

"Навіть найбільш серйозно пошкоджену техніку витягують і везуть на ремонт. Можна замінити шматок металу, навіть якщо він дорогий, але не можна відремонтувати людське життя", — говорить український військовий Олександр Солонько.

Ймовірно однією з головних особливостей живучості танка Leopard 2 є його спеціальні відсіки для боєприпасів, які під час удару по важкій техніці вибухають назовні і не травмують екіпаж. Тоді, як російські танки зберігають боєприпаси під вежами, і у разі влучання в цю точку танк вибухає знищуючи екіпаж.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в мережу потрапило відео протистояння сучасного російського танка проти українського безпілотника.

Також "Коментарі" писав, що росіяни вивели з України танки останнього покоління.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини