Головна Новини Суспільство Війна з Росією Скільки ще може воювати: у ГУР оцінили запаси зброї у Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки ще може воювати: у ГУР оцінили запаси зброї у Росії

До запланованих обсягів виробництва дронів росіяни наразі не наближаються

7 грудня 2023, 08:40 comments3449
Поділіться публікацією:

Незважаючи на західні санкції в Росії, триває виготовлення ракет і дронів. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в ефірі телеканалу "Ми Україна" зробив представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов.

Скільки ще може воювати: у ГУР оцінили запаси зброї у Росії

Андрій Юсов. Фото: з відкритих джерел

"Якщо ми говоримо про стрілецьку зброю, то в Росії її дуже багато і вистачить ще на значну кількість кадрового резерву. Радянська стрілецька зброя в Росії фактично в необмеженій кількості знаходиться", — зазначив представник ГУР.

Говорячи про окремі види ракетних озброєнь, зокрема С-300, Юсов зазначив, що їх ще чимало. Це становить велику небезпеку насамперед для прифронтових населених пунктів України.

"Звичайно, це ніяка не високоточна зброя. Вона просто летить у певному напрямку і вражає те, що знаходиться в квадраті. Це зброя, яка насамперед спрямована проти цивільного населення та цивільної інфраструктури", – пояснив Андрій Юсов.

Водночас із бронетехнікою у ворога ситуація складніша, вважають в українській розвідці. Незважаючи на заяви окупантів про виробництво нової техніки, йдеться переважно про розконсервацію та модернізацію зразків із уже існуючих запасів.

"Коли йдеться про модернізацію, є критичний брак сучасних технологій: сучасної оптики, сучасної радіоелектроніки, схем, мікрочіпів. Все це потрібно для модернізації сучасної техніки. Тому з цим і надалі у окупантів будуть проблеми. Проте є певні можливості. Продовжується виробництво ракетних озброєнь Налагоджено виробництво більшою мірою ударних безпілотників, це дійсно є проблемою для нас, тому що це, зокрема, наслідки обходу санкційної політики. поставленим обсягам та оголошеним планам вони поки що не наближаються", – констатував Юсов.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Байден відреагував на провал питання допомоги Україні



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини