Скільки росіян підтримує закінчення війни з поверненням територій Україні: які показники серед населення Польщі та Німеччини

Яке ставлення до територіальних поступок у війні в Україні у громадян РФ, Польщі та Німеччини.

У жовтні національні соціологічні служби Польщі, Німеччини та Росії провели опитування щодо війни в Україні. Виявилось, що кожен третій росіянин підтримує закінчення війни зі звільненням українських територій, які перебувають під окупацією РФ. У Німеччині та Польщі майже половина громадян вважає, що Україна має піти на поступки заради миру.

Згідно з опитуванням "Левада-Центр", 72% росіян підтримали б рішення російського диктатора Володимира Путіна, якби той оголосив про закінчення війни. У випадку, якщо закінчення війни буде включати повернення окупованих Росією українських територій, то такий варіант підтримує 31% росіян.

Як показує дослідження національного статистичного управління Польщі, 39% поляків підтримує закінчення війни в Україні, навіть у випадку територіальних поступок. Натомість, 46% громадян Польщі вказують на необхідність України продовжувати протистояти РФ. Однак, 44% поляків вважає, що Україні все ж доведеться віддати частину своєї території.

У Німеччині результати опитування YouGov свідчать, що 45% німців дотримується думки про територіальні поступки з боку України. 39% вважають, що Україна не має поступатися своїми територіями.

Таким чином, у Росії закінчення війни з поверненням українських територій підтримує 31% громадян РФ, тоді як у Польщі 39% вважає, що війна в Україні має закінчитись територіальними поступками, а у Німеччині – 45%.

Зазначимо, що в МЗС України вказали, що закінчення війни має базуватись на Формулі миру та територіальній цілісності України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у росіян змінюється думка щодо війни в Україні.

Також "Коментарі" писали про те, що підтримка українських біженців досягла рекордно низьких показників у Польщі.