Головна Новини Суспільство Війна з Росією Скільки років знадобиться Україні, щоб вступили до ЄС
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки років знадобиться Україні, щоб вступили до ЄС

Україна має виконати "домашню роботу" щодо вступу до ЄС за два роки

11 березня 2024, 16:11
Поділіться публікацією:

На заході, присвяченому боротьбі з корупцією в Україні та її прогресу на шляху до членства в ЄС, віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина зробила вагомі заяви, які окреслили вектор руху нашої країни в найближчі роки.
Стефанішина підтвердила, що Україна взяла курс на виконання визначеної "домашньої роботи" протягом наступних двох років, необхідної для вступу до Європейського Союзу. Проте, вона наголосила, що це лише початок довгого шляху реформ, які потрібні країні, щоб повноцінно інтегруватися в європейську спільноту.

Скільки років знадобиться Україні, щоб вступили до ЄС

Україна має виконати "домашню роботу" щодо вступу до ЄС за два роки

"Я підтверджую свої слова: необхідно два роки, щоб виконати домашню роботу. Але реформи не закінчуються зі вступом. Це лише початок", — сказала вона, підкреслюючи, що робота, яка була зроблена до цього моменту, є лише вершиною айсберга.

Так, Україна активно працює над тим, щоб відповідати всім критеріям вступу, зокрема, у сфері боротьби з корупцією, впровадженні демократичних стандартів та забезпеченні прав людини. Відповідно до слів Стефанішиної, попри отримання рішення про початок переговорів, "нам треба виконати у сто разів більше роботи".
Процес інтеграції в ЄС — це не лише технічне виконання вимог, але й глибинна трансформація країни, що охоплює всі сфери життя. Вона вимагає від кожного готовності до змін, гнучкості та відповідальності.
Водночас, важливу роль відіграють Європейський Союз та його країни-члени, від яких залежатиме не лише прийняття України до своїх рядів, але й подальша підтримка на шляху реформ. Саме тому Стефанішина наголошує на важливості єдності та співпраці з європейськими партнерами.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини