Скільки років знадобиться Україні, щоб повернути окуповану територію: аналітика The Washington Post

Західні аналітики вважають, що невдовзі партнери України знову розпочнуть говорити про необхідність переговорів

Якщо ЗСУ на півдні будуть наступати такими ж темпами, як зараз, їм знадобиться щонайменше 16 років для того, щоб повернути всю заоплену російськими військами територію. Як інформує портал "Коментарі", про це пише рейтингове видання "The Washington Post".

В матеріалі зазначається, якщо українці за літо не досягнуть значних успіхів в ході контрнаступу, західні партнери все активніше почнуть піднімати питання про мирні переговори.

"Якщо вони (Ред. – Київ та Москва) досягнуть угоди або навіть фактичного припинення вогню, чекайте, що всі сторони оголосять "перемогу" за те, чого вони досягли на даний момент – і зроблять усе можливе, щоб продати цю історію своїм ключовим виборцям. Якщо це станеться, світ святкуватиме припинення бойових дій і називатиме це "миром", – зазначається в матеріалі.

Зазначимо, просування українських військ відбувається повільніше, ніж раніше планував Київ та його союзники, але на те є об'єктивні причини. Головна з яких полягає в тому, що росіяни перед контрнаступом ЗСУ теж часу не втрачали і добре підготувалися до оборони, адже знали, що на них чекає. Про це під час брифінгу заявив представник Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі.

Читайте також на порталі "Коментарі" - триває черговий тиждень наступальних дій українських Сил оборони на низці напрямків. І доки ми подавлюємо російські окупаційні війська на півдні, ті продовжують атаки на сході. У Пентагоні впевнені, що на ЗСУ чекають важкі битви, з втратами, але впевнені, що українці досягнуть успіху. Ну, а інформаційне тло навколо подій на фронтах російсько-української війни традиційно перенасичене. Експерти проаналізували для видання "Коментарі" фронтову та навколофронтову ситуацію на даний момент.