Головна Новини Суспільство Війна з Росією Скільки РФ потрібно військових, щоб зупинити ЗСУ в Курській області: який план у Києва
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки РФ потрібно військових, щоб зупинити ЗСУ в Курській області: який план у Києва

Путін звинуватив у вторгненні Захід, що є частиною його традиційних наративів

15 серпня 2024, 09:15 comments4745
Поділіться публікацією:

Операція ЗСУ в Курській області продовжує залишатися топ-темою для обговорення в ЗМІ та соцмережах. Що може ховатися за "проривом" ЗСУ в Курську область? Скільки РФ потрібно військових, щоб зупинити ЗСУ в Курській області? Видання "Коментарі" розбиралося в цьому питанні, проаналізувавши думки експертів.

Скільки РФ потрібно військових, щоб зупинити ЗСУ в Курській області: який план у Києва

Бої у Курській області. Фото: із відкритих джерел

РФ недооцінила українців

Старший науковий співробітник-нерезидент Брукінгського інституту Анджела Стент в інтерв’ю "The Hill" зазначила, зважаючи на все, ЗСУ хочуть утримувати російську територію якомога довше, і їхній успіх залежатиме від здатності поповнювати й забезпечувати війська.

При цьому деякі експерти стверджують, що РФ недооцінила українців у той час, як війна послабила російські кордони. Тому зараз Путін стикається з явними труднощами.

Аналітик прогнозує, що найімовірніше, Україна триматиметься в Курській області доти, доки Росія не перекине для захисту Курська значну кількість військ із Донбасу.

"Якщо їм доведеться це зробити, Київ вважатиме це великою перемогою і потенційно зможе використовувати її на передовій", — ідеться в публікації.

Цього року в Суджі Новий Рік зустрічатимуть за українським часом

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко в ефірі "ТСН" заявив, щоб загальмувати і зупинити українську армію в Курській області, Росії знадобитися від 30 до 50 тисяч військовослужбовців, а контрнаступ потребуватиме значно більше ресурсів.

"За час посилення курського угруповання вони отримали додатково до 6 тисяч тіл, близько 4 тисяч тіл у процесі доставки. Тобто, умовно, у Курській області до 15 тисяч тіл російських військ, з яких 8 тисяч — це, м'яко кажучи, не боєздатні підрозділи, які складаються переважно зі строковиків", — зазначив експерт.

Водночас Коваленко нагадав, що Росія за три місяці свого наступу в Харківській області змогла захопити лише 184 квадратних кілометри, збільшивши при цьому угруповання військ із 35 до 55 тисяч осіб на цьому напрямку.

"Скільки потрібно російським військам ресурсів, щоб купірувати наступ Сил оборони України в Курській області, а потім повернути собі територію, яка вже становить на зараз понад 1 100 квадратних кілометрів?... Виходячи з усього вищевикладеного, у мене складається відчуття, що цього року в Суджі Новий Рік зустрічатимуть за українським часом і з привітаннями українського президента", — зазначив Коваленко.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи можливі переговори з РФ після Курської операції: чого чекати від Москви.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини