Скільки Путін ще відмовлятиметься розпочинати переговори: NYT розкрив деталі

Диктатор Путін не збирається вести переговори як мінімум до листопада

Незважаючи на те, що у Кремлі час від часу закидають в інформаційний простір тези про готовність Росії брати участь у переговорах щодо припинення війни в Україні, російський диктатор Володимир Путін не збирається вести переговори як мінімум до листопада. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише рейтингове видання "The New York Times".

У матеріалі йдеться, що президент РФ сподівається, що у листопаді, після виборів у США, до влади повернеться Дональд Трамп і запропонує йому вигідніші умови для початку переговорів та завершення війни в Україні.

Також видання зазначає, що Адміністрація Джо Байдена не збирається тиснути на президента України Володимира Зеленського з приводу переговорів.

Автори матеріалу зазначають, що головна перешкода для перемир'я, яка вже могла б наступити – це небажання українського суспільства йти на компроміс із загарбником. Але з огляду на неготовність Заходу збільшувати постачання озброєння, найкраще, на що можуть сподіватися ЗСУ у 2024 році, особливо без збільшення західної допомоги – захист нинішніх позицій.

Читайте також на порталі "Коментарі" - російський диктатор Володимир Путін нібито надсилає сигнали до США про готовність до переговорів щодо завершення війни в Україні. За даними агентства Bloomberg, Путін готовий розглянути відмову від вимоги нейтрального статусу України та невступу до НАТО, проте наполягає на визнанні контролю РФ над окупованими українськими територіями. Що можуть означати ці сигнали? Як, найімовірніше, на них відреагує Захід? Як ситуація може розвиватись далі? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – на що РФ перетворила ООН: чи вимальовуються перспективи переговорів Києва та Москви.