Головна Новини Суспільство Війна з Росією Скільки операцій потрібно ЗСУ для виходу на кордони 91-го року – де найважливіше просуватися
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки операцій потрібно ЗСУ для виходу на кордони 91-го року – де найважливіше просуватися

За одну наступальну операцію неможливо звільнити всю окуповану територію України

21 червня 2023, 09:05
Поділіться публікацією:

Багато військових експертів та аналітиків сходяться на думці, що в ході контрнаступу ЗСУ важливо вийти до узбережжя Азовського моря. Чому так важливо "перерізати" сухопутний коридор Росії з анексованим Кримом? Скільки операцій потрібно провести українській армії для виходу на кордони 91 року? Видання "Коментарі" розбиралося в цих питаннях, проаналізувавши думки експертів.

Скільки операцій потрібно ЗСУ для виходу на кордони 91-го року – де найважливіше просуватися

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

Такі удари, як на П'ятихатки, в районі Великої Новосілки, в районі Оріхове, мають на меті створити передумови для подальших наступальних дій

Військовий експерт Сергій Грабський в ефірі телеканалу FREEДОМ висловив думку, що деокупація кожного населеного пункту в Запорізькій області надзвичайно важлива для України. І деокупація П'ятихаток Запорізької області українськими захисниками створює передумови для звільнення поки що окупованої Василівки.

"Це досить важливий напрям, який дозволяє нам просуватися далі у бік Василівки, тобто очищувати нашу територію. І самі розумієте, очищаючи від противника берег Дніпра, ми просуваємось як до Енергодару, так і мінімізуємо можливості противника завдавати артилерійських ударів по суміжній території, зокрема, по Дніпропетровській області на лівому березі", – заявив експерт.

За його словами, якщо українським військам вдасться виконати ключове завдання Генштабу – просунутися до узбережжя Азовського моря – це дозволить "розрізати сухопутний коридор і фактично закрити російські війська, які не встигнуть евакуюватися з Криму, у пастці з подальшим їх знищенням та звільненням".

Щонайменше дві наступальні операції нам потрібно провести, щоб вийти на кордони в межах 1991 року

Ветеран російсько-української війни, військовий аналітик Олексій Гетьман в ефірі телеканалу "Еспресо" заявив, що для виходу на кордони 1991 року українські війська мають провести низку операцій.

"Це буде не менше двох наступальних операцій, тому що за одну операцію неможливо звільнити таку велику територію та здобути перемогу у війні. Є надія, можливо, як додаткові бонуси, що може посипатися лінія фронту та російські військові почнуть дезертувати, хоча вони й так тікають , маючи низьку мотивацію. А коли противник побачить, що ми можемо заходити і в його тил, що вже відбувається, то взагалі він матиме паніку і він почне тікати, і таке можливо", – заявив експерт.

Олексій Гетьман висловив думку, що щонайменше українським захисникам потрібно провести дві масштабні військові операції. Але це буде доволі оптимістичний варіант. А насправді операцій може бути три, а може, й чотири. Де і коли виступати – вирішить лише командування і, швидше за все, він уже має конкретні плани.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чим виявився "світ африканською" – хто виграв від візитів африканських лідерів в Україну та РФ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини