Головна Новини Суспільство Війна з Росією Скільки обласні центри виділили допомоги на ЗСУ: рейтинг
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки обласні центри виділили допомоги на ЗСУ: рейтинг

Перший рядок рейтингу зайняв Київ

14 березня 2024, 13:34
Поділіться публікацією:

У 2023 році обласні центри України продемонстрували непохитну підтримку Збройних Сил України, спрямувавши на їхні потреби значну суму у розмірі 19,5 мільярда гривень.

Скільки обласні центри виділили допомоги на ЗСУ: рейтинг

Міста-лідери у допомозі ЗСУ: Київ очолив рейтинг

Згідно з опублікованим рейтингом Комітету виборців України, столиця країни – Київ виділила зі свого бюджету 9 мільярдів гривень, що становить майже половину (45,6%) загальної суми внесків обласних центрів на оборону.

"Комітет виборців України проаналізував дані щодо бюджетних видатків обласних центрів та міста Києва на сили оборони у 2023 році. Результати аналізу представлені у вигляді рейтингу. Перший рядок рейтингу зайняв Київ (міський голова — Віталій Кличко), який минулого року направив на підтримку сил оборони близько 9 мільярдів гривень. Це майже стільки ж, скільки всі інші обласні центри разом", — повідомили у КВУ.

Скільки обласні центри виділили допомоги на ЗСУ: рейтинг - фото 2

У рейтингу також виділяються інші міста, які показали значну підтримку ЗСУ. Дніпро, під керуванням міського голови Бориса Філатова, посів друге місце, виділивши 1,6 мільярда гривень (8,3% від загальної суми). Хмельницький та його мер Олександр Симчишин забезпечили внесок у розмірі 1,5 мільярда гривень (7,7%), зайнявши третій рядок. Слідом розташувалися Житомир із 1,3 мільярда гривень (6,9%) та Одеса, яка виділила 1,1 мільярда гривень (5,9%).

Скільки обласні центри виділили допомоги на ЗСУ: рейтинг - фото 3

Запити на інформацію було розіслано у лютому 2024 року, а відповіді надійшли від 13 міст, включаючи Київ, Хмельницький, Житомир, Одеса, Миколаїв та інші. Дані щодо інших обласних центрів було зібрано з відкритих джерел.

Цей факт наголошує на об'єднаних зусиллях українського суспільства та місцевої влади в підтримці захисників країни. Відображаючи суспільну солідарність та патріотизм, фінансові внески відображають прагнення кожного регіону зробити свій внесок у спільну справу оборони України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини