Головна Новини Суспільство Війна з Росією Скільки мобілізованих, які не були на фронті: нардеп шокував статистикою
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки мобілізованих, які не були на фронті: нардеп шокував статистикою

За словами Федора Веніславського, усередині Генерального штабу, Міноборони та інших центральних військових органів управління моожна знайти щонайменше, одну-дві бригади резерву

25 березня 2024, 23:40 comments3363
Поділіться публікацією:

За два роки повномасштабної війни так і не побували на фронті більш як вісім тисяч мобілізованих. Таку статистику повідомив член комітету парламенту з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський в інтервʼю "Главкому".

Скільки мобілізованих, які не були на фронті: нардеп шокував статистикою

Мобілізація в Україні (фото з відкритих джерел)

Відомо, що одразу після свого призначення новий Головком Олександр Сирський почав проводити аудит Сил оборони, щоб з’ясувати скільки мобілізованих за два роки так і не побували на фронті.  Раніше  керівник президентської фракції Давид Арахамія заявив, що під час аудиту знайшли "умовно, 8 тис. осіб, які просто приряджені до Генштабу, і не воювали".

Тож Веніславський поділився своєю думкою щодо такого резерву в ЗСУ

"Це питання я ставив колишньому начальнику Генштабу (генерал-лейтенант Сергій Шаптала – ред.) на одному із закритих засідань Комітету з питань нацбезпеки. Якщо провести аудит усередині Генерального штабу, Міноборони та інших центральних військових органів управління, які не виконують бойових завдань, то ми можемо отримати, щонайменше, одну-дві бригади резерву. А все через штучно роздуті штати, які не завжди виконують життєво необхідні функції у секторі безпеки і оборони. Наразі у цьому напрямку є позитивні зрушення, але конкретної цифри не можу озвучити. Можемо сказати, що це більше ніж 8 тисяч людей", – додав Веніславський.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що військовий розповів, чи потрібна тотальна мобілізація в УкраїніОстаннім часом багато дискусій йде щодо того, чи потрібна Україні тотальна мобілізація, посилення тієї мобілізації, яка йде зараз. Насправді немає сенсу в посиленні мобілізаційного законодавства. Таку думку в інтерв'ю "Укрінформу" висловив молодший лейтенант, командир підрозділу Р.У.Г. у складі 59 ОМПБр Гамлет Авагян із позивним "Гамлет".

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Максим

27 березня 2024, 10:03

Доки діти посадовців не в окопах - це не війна а бізнес.

Максим

27 березня 2024, 10:00

Доки діти посадовців не в окопах - це не війна а бізнес.

Василь

26 березня 2024, 20:01

Партия 5.10, Ну спалиш ти Арахамію і Веніславського то і що? Цих вісім тисяч хай і далі жирують собі? Більшість з них тільки рахуються на службі і отримують грошове та речове забезпеченя, насправді працюють на своїх цивільних роботах.

Партия 5.10

26 березня 2024, 18:36

Так всех этих свиней, Вениславского и Арахламию давно пора сжечь в войне со всеми этими зелеными скототварями !

Іванович

25 березня 2024, 23:58

Так ось куди мобілізовані "качественные дети" новітньої номенклатури і бізнесменів!


Новини