Головна Новини Суспільство Війна з Росією Скільки мирних громадян загинуло в Україні: ООН назвала нові дані
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки мирних громадян загинуло в Україні: ООН назвала нові дані

Ці дані не є остаточними і реальна кількість жертв може бути більшою, оскільки ООН використовує для своєї статистики лише підтверджені дані

7 липня 2023, 15:53
Поділіться публікацією:

За 500 днів війни в Україні, з 24 лютого 2022 року, експерти ООН зафіксували понад 9000 загиблих цивільних, зокрема понад 500 неповнолітніх. Про це, як повідомляють "Коментарі", заявила заступник керівника Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Ноель Калхун.

Скільки мирних громадян загинуло в Україні: ООН назвала нові дані

ООН підрахувала кількість жертв серед цивільного населення

Реальні цифри можуть бути набагато вищими, оскільки експерти ООН враховують лише ті летальні наслідки, які їм вдалося незалежно перевірити та підтвердити, зазначає агентство AFP.

Зростання показників летальності серед мирних жителів було знову відзначено у травні та червні після деякого зниження навесні — порівняно з даними за аналогічний період минулого року. Всього з 24 лютого 2022 року по 30 червня 2023 року експерти ООН зафіксували 9177 жертв та 15 993 поранених, передає DW.

Щодо втрат серед військових немає загальноприйнятих даних, оскільки обидві протиборчі армії приховують свої втрати. За даними українського Генштабу, станом на ранок 7 липня в Україні знищено 232810 російських окупантів. За оцінкою CSIS, на кінець лютого 2023 року загальні втрати РФ убитими та пораненими становлять 200—250 тис., включаючи 60—70 тис. загиблих (включаючи втрати самопроголошених ДНР та ЛНР та найманців ПВК "Вагнер").

Україна неодноразово заявляла, що до завершення війни не розкриватиме кількість своїх бойових втрат, оскільки цими даними може скористатися супротивник. Проте, 16 квітня 2023 року міністр оборони України Олексій Резніков заявив в інтерв'ю іспанській газеті La Razon, що загальні втрати бійців ЗСУ "менші, ніж кількість загиблих від землетрусу в Туреччині". За даними на 5 березня 2023 року, кількість загиблих від землетрусу в Туреччині наблизилася до 46 тисяч людей.

Тим часом, на Бахмутському напрямку ЗСУ повернули раніше окуповані території.

У РФ вибух на заводі вибухових речовин: є загиблі.

А Столтенберг розкрив деталі рішення НАТО щодо України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини