Головна Новини Суспільство Війна з Росією Скільки коштує один день війни з Росією: відповідь Міноборони
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки коштує один день війни з Росією: відповідь Міноборони

Олексій Резніков заявив, що день війни коштує Україні 100 мільйонів доларів

4 вересня 2023, 13:34 comments4591
Поділіться публікацією:

Один день війни коштує Україні 100 мільйонів доларів, і це переважно кошти, які виділяють з державного бюджету, а не волонтерські збори. Як передає портал "Коментарі", про це в інтерв'ю "Укрінформу" заявив міністр оборони Олексій Резніков.

Скільки коштує один день війни з Росією: відповідь Міноборони

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

У голови Міноборони поцікавилися, чому на фронті так мало дронів і чому їх купують коштом, який громадяни скидають волонтерам, а не бюджетним. У відповідь Олексій Резніков заявив, що постачання від волонтерів з 24 лютого 2022 року по сьогоднішній день – це 3% від усього, що потрапило на війну. День війни коштує Україні 100 мільйонів доларів.

"А тепер візьміть бюджети всіх шановних великих волонтерських фондів, подивіться, скільки вони збирають. І держава, яка витрачає 100 мільйонів доларів на добу загалом. Ось просто вдумайтесь", – зазначив міністр.

Тому, за словами Олексія Резнікова, неправильно висунути претензії державі, що, мовляв, все роблять волонтери, бо це не так.

"Насправді це роблять громадяни України – ті, хто працюють, тому що вони сплачують податки і ці податки йдуть до бюджету, а з цього бюджету йдуть у тому числі і на армію. Армія сьогодні – найбільший споживач коштів. Але кошти потрібні і на утримання країни загалом: на інфраструктуру, на відновлення, на підтримку соціально незахищених. Тому треба працювати та платити податки. Треба бізнесу бути активним та підтримувати підприємців", — зазначив міністр.

Він зазначив, що не має права говорити про контракти щодо дронів, але сказав, що "офіційно лише нових українських дронів 30 моделей різних типів допущено до експлуатації: розвідувальних, ударних, камікадзе тощо". У тому числі і 10 моделей FPV-дронів.

За словами Резнікова, кількість їхнього випуску залежатиме від самих виробників, але держава готова купити все, що виготовлять і за державні кошти.

Водночас він додав, що дуже добре та правильно, що волонтери оголошують збори, а громадяни скидають свої власні кошти.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чому Зеленський змінює Резнікова на Умерова – що це дасть Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини