Головна Новини Суспільство Війна з Росією Скільки грошей отримують українські біженці у Європі: з'явилися результати нового опитування
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки грошей отримують українські біженці у Європі: з'явилися результати нового опитування

У Європі збільшилася кількість українців, які змогли влаштуватися на роботу

2 травня 2024, 20:05
Поділіться публікацією:

Фінансове становище  біженців з України за кордоном значно покращилось, якщо порівнювати  з травнем  минулого року. Про це засвідчила  статистика опитування від Info Sapiens.

Скільки грошей отримують українські біженці у Європі: з'явилися результати нового опитування

Українські біженці в Європі (фото з відкритих джерел)

Зокрема, кількість українців за кордоном, яким не вистачало грошей на їжу чи одяг зменшилась на 10%. До того ж, значно виросла кількість українських біженців, які  мають тепер  вищі доходи, ніж до початку повномасштабної війни.  Коли в листопаді 2022 року їх було 43%, то в цей час понад 60%.

Збільшилась  і кількість біженців, які  влаштувались на роботу за кордоном – з травня 2022 року до січня 2024 року їх частка виросла з 39% до 45%. Ще стає меншою  кількість тих, хто не шукає роботу, а також людей, які невдоволені  розміром соціальних виплат.

"Це пояснюється, зокрема, вищим рівнем працевлаштування та зростанням доходів", – говорять  результати дослідження. 

Про дослідження: в грудні 2023 — січні 2024 року  представники дослідницької  агенції Info Sapiens провели опитування українських біженців. Опитування проводилось   вибірково за допомогою SMS-розсилки із посиланням на онлайн-анкету. Загальна кількість опитаних — 1000 осіб.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що в якій країні ЄС мають намір обмежити прийом українських біженцівУ Німеччині в деяких районах більше не хочуть приймати біженців з України через значний поток мігрантів. Там заявляють, що інтеграція всіх, хто прибув, більше неможлива. Про це розповів президент Німецької асоціації районів (DLT) Рейнхард Загер, повідомляє "Welt".

Зазначається, кілька районів та муніципалітетів Німеччини переповнені через регулярну та нелегальну міграцію. Проблеми на місцях погіршуються, тому місцева влада більше не хоче приймати тих, хто втік від війни в Україні, зазначив Рейнхард Загер.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини