Скільки днів чи тижнів Вугледару залишилося бути під українським прапором: прогноз DeepState

У DeepState заявили про значний ризик оточення ЗСУ у Вугледарі

Ситуація поблизу Вугледару і в самому місті триває надзвичайно складною. Враховуючи ті дані, які приходять з фронту, втрата чергового міста-фортеці Донецької області є питанням кількох днів, можливо, тижнів. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в ефірі "Радіо Свобода" зробив співзасновник аналітичного проекту DeepState Руслан Мікула.

У DeepState наголосили, щоб утримувати місто, потрібно "зрізати клешні", які створює російська армія, давлячи на місто з флангів. Фактично, росіяни наближаються до того, щоб створити небезпечний для наших військ котел. З огляду на ресурси, резерви та кошти по всьому фронту зробити це буде на межі фантастики, вважає аналітик.

"Враховуючи загалом ситуацію, яка в нас є по всьому фронту, ті ресурси, резерви та засоби, які в нас є, то утримати Вугледар буде практично нереально. Тобто його втрата – це питання від кількох днів, до, можливо, кількох тижнів. Це пов’язано з тим, що ворог тисне з флангів. Відповідно, ризикувати особовим складом – це дуже погана ідея. Хоча, звісно, таке може відбутися, що не дадуть вчасну команду про відхід. Для того, щоб утримати Вугледар, потрібно зрізати ці клешні, які ворог пускає з флангів. А щоб зрізати ці клешні, сил у нас немає", – зазначив аналітик.

Читайте також на порталі "Коментарі" - російські загарбники справді просунулися в межах навколо Вугледара. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Також видання "Коментарі" повідомляло – які загрози виникнуть для ЗСУ, у разі захоплення Вугледара: чи справді ситуація патова.