Головна Новини Суспільство Війна з Росією Скільки чоловіків ще можуть мобілізувати до лав ЗСУ: у Раді назвали цифри
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки чоловіків ще можуть мобілізувати до лав ЗСУ: у Раді назвали цифри

Також у ВР розповіли, що ще потрібно, аби перемогти РФ, крім людського ресурсу.

13 червня 2024, 21:25 comments2637
Поділіться публікацією:

Мобілізаційний потенціал в  нашій країні  нараховує   майже 5-6 мільйонів чоловіків, але від ЗСУ тепер нема запитів на цю кількість. Про це заявив   керівник Комітету Верховної Ради з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха на  власнїй сторінці у Facebook

 Скільки чоловіків ще можуть мобілізувати до лав ЗСУ: у Раді назвали цифри

Мобілізація в Україні (фото з відкритих джерел)

"За різними оцінками (як нашими, так і в ЗМІ) в Україні мобілізаційний потенціал становить мінімум 5-6 млн чоловіків. Чи був у нас запит на мобілізацію їх всіх? — Ні. Відповідно, стоїть питання щодо того, хто не має бути мобілізований", — зауважує нардеп.  

Ще голова комітету підтверджує, що голосував за закон про мобілізацію, бо це був запит ЗСУ.  Парламентар зазначив, що всі запити військових були виконані, але наголошує, що військові потреби  пов’язані з економікою. 

"Ця війна — війна людських ресурсів проти ефективності. Ефективність економіки — одна з її складових. Без працюючої економіки нам не перемогти. В принципі — нікому не перемогти. Не дарма є вислів, що "другу світову виграла економіка США". Звісно, можна сказати, що інженер-конструктор куди важливіший у ролі штурмовика, ніж розробник передового оборонного стартапу (так, це реальний приклад), але це буде брехнею", — говорить народний депутат. 

При цьому, парламентар додає, що бронювати 100% чоловіків держава не збирається,  адже цей процес навіть технічно неможливий. 

"Та і мета — не врятувати всіх від війни, а передбачити безперебійну роботу лише критичних працівників. Ідеться лише про певний відсоток", — завершив  нардеп.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що військовий розніс ідею економічного бронюванняЮрій Гудименко категорично заявив, що він категорично проти всіх форм так званого економічного бронювання. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини